Pastoralni centar na Baškim Oštarijama bio je u proteklih tjedan dana domaćin ljetne škole Romske odgojne zajednice (ROZ). Predvodio ju je povjerenik za pastoral Roma u Gospićko-senjskoj biskupiji, perušićki župnik vlč. Josip Štefančić.
-Kroz niz predavanja, molitve i radionice ova ljetna škola je okupila 50-ak djece uzrasta od 8 do 14 godina. Cilj ove ljetne škole je okupiti romsku djecu iz raznih dijelova Hrvatske kako bi ih se educirala o značenju njihove kulture, vjere i vrijednostima koje u današnjem vremenu imaju različite etničke skupine.Osim učenja bilo je dosta vremena za odlazak na more, posjetili su Gospićko-senjsku biskupiju, vidjeli katedralu Navještenja blažene djevice Marije u Gospiću, posjetili su špilju Samograd, Muzej Like Gospić, Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu i spomen-kuću dr. Ante Starčevića u Velikom Žitniku.
Večeras su se djeca odužila domaćinima velikom priredbom u dvorani Pastoralnog centra. Čule su se mnoge recitacije i nezaobilazna pjesma „Đelem, đelem“. Uz odgajatelje i učitelje priredbu su pratila tri biskupa: gospićko-senjski mons. Zdenko Križić, biskup u miru dr. Mile Bogović i varaždinski biskup mons. dr. Josip Mrljak.

Gs Press / M. S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.