Ovih se dana slažu detalji križaljke nove Vlade i Sabora RH. Pri tome svjedočimo novom političkom uzletu prvog ličkog HDZ-ovca dr. Darka Milinovića koji je prema anketama nekadašnji najbolji hrvatski ministar zdravstva. Njegov novi politički uzlet dobiva novu dimenziju, ovoga puta ne zdravstvo, već nove političke horizonte na kojima će se Milinović pokušati dokazati u narednom periodu.
Večernji list u četvrtak je najavio imenovanje dr. Darka Milinovića za potpredsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, a danas je to postalo i stvarnost. Naime na prijedlog HDZ-a Darko Milinović je imenovan potpredsjednikom tog najjačeg političkog tijela u Saboru RH. Podsjetimo da je to tijelo koje vrši kontrolu i nadzor nad radom policije, u nadležnosti mu je i ustrojstvo unutarnjih poslova i te zaštita državne i javne sigurnosti. .
Vrlo je važno što daje i mišljenje prilikom imenovanja čelnika sigurnosnih službi,daje mišljenje o radu financijske i kriminalističke policije. Jedno od važnih nadležnosti jest i nadzor nad radom sigurnosno-obavještajne agencije.
Po zakonu predsjedničko mjesto pripada oporbi , a vrlo važno potpredsjedničko mjesto koje zapravo predstavlja većinu u tom odboru pripalo je dr. Darku Milinoviću. Ovaj čin je svakako veliko priznanje Milinoviću za njegov rad na visokim političkim dužnostima od saborskog zastupnika, potpredsjednika Sabora RH, ministra do potpredsjednika Vlade RH.
Ova vrlo časna i odgovorna dužnost još je jedna prilika da se dr. Milinović dokaže i u drugim segmentima političkog života i sigurno mu je to još jedan izazov u njegovoj vrlo bogatoj političkoj karijeri. U prošlim vremenima mnoga koplja lomila su se upravo preko ovog Odbora, a nema sumnje da će i ubuduće biti zanimljivosti rada ovog odbora gdje ćemo imati prilike gledati Milinovića u glavnim ulogama.

Lika online/V.I.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.