Na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a donesena je odluka o raspuštanju ŽO HDZ-a Ličko senjske županije a sve zbog medijskog istupa sada već bivšeg predsjednika Darka Milinovića.

Podsjetimo, Darko Milinović, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije u četvrtak je dao ostavku na tu funkciju, kao i predsjednici svih gradskih i općinskih organizacija HDZ-a, i to zbog, kako je rekao, izrazitog nezadovoljstva kadrovskom politikom ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića.

Nakon odluke o raspuštanju Ličko senjskog HDZ-a Milinović je istaknuo da mu pao kamen sa srca, da je rekao sve ono što misli da treba reći i da uzdignute i ponosne glave vraća se u Ličko-senjsku županiju kao ponosni HDZ-ovac.

Kako sada stvari stoje, predstoje za šest mjeseci izbori za predsjednika i za županijski odbor HDZ-a.

Za povjerenika koji ima zadatak provesti izbore u stranci unutar 6 mjeseci imenovan je Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu uprave i 10 članova povjereništva: Miroslav Cindrić, Tomislav Kovačević, Ivanka Krmpotić, Marijan Kustić, Nada Marijanović, Ivan Pešut, Ivica Radošević, Sanjin Rukavina, Branislav Šutić, Tomislav Užarević i Josip Vrkljan.

Povjerenik Darko Nekić poznat je u Županiji Ličko senjskoj jer je godinama bio gradonačelnik grada Senja i potpredsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko – senjske županije, no nakon zadnjih izbora kada je izgubio u utrci za gradonačelnika izostalo je njegovo, od mnogih očekivano, imenovanje na neku od drugih visokih funkcija, od kojih se najviše spominjao Sabor, no kako nije dobio podršku od Darka Milinovića, za kratko vrijeme povukao se iz javnog političkog djelovanja.

Ipak, imenovan je za državnog tajnika u Ministarstvu uprave i njegov politički „uzlet“, sudeći po sadašnjim pokazateljima više je nego očit.

Imenovanjem za povjerenika ŽO HDZ-a Ličko senjske županije Darko Nekić dao je intervju za TV Loki od čega izdvajamo dio…

„Očekivao sam da će se dogoditi to što se dogodilo. Ne mogu odgovoriti zašto sam baš ja imenovan povjerenikom, no pretpostavljam da je razlog u tome što sam državni tajnik i što usko surađujem sa vrhom stranke“ – kazao je Nekić.

Na upit kojim načelima se vodilo kod izbora članova Povjerenstva Nekić je kazao da se vodilo računa da budu zastupljeni svi dijelovi Ličko senjske županije, od Županijskog sjedišta Gospića, ostalih gradova poput Otočca, Senja i Novalje te iz svih općina Ličko senjske županije.

Nekić drži da kad se okupe nije isključeno da će biti i dodatnih popuna Povjerenstva te da su članovi Povjerenstva izabrani od vrha stranke na njegov prijedlog.

O novom ravnatelju NP Plitvička jezera Tomislavu Kovačeviću, zbog čijeg imenovanja je i došlo do „poremećaja“ u političkom djelovanju između ŽO HDZ-a Ličko senjske županije i vrha stranke, Nekić drži da se ravnatelj Plitvičkih jezera ili bilo koje druge javne ustanove bira javnim natječajem i njega je imenovalo stručno povjerenstvo čiju odluku je prihvatio ministar Ćorić.

„Moj zadatak je da se u ovih šest mjeseci odradi posao za izbore za Županijsku organizaciju što je za mene veliko povjerenje i čast od vrha stranke ali i velika obveza, no s obzirom na moje svakodnevne poslove koje obavljam ništa novo. Zahvaljujem predsjedniku stranke, glavnom tajniku i cijelom Predsjedništvu koje je donijelo takvu odluku.

Očekujem, bez razlike kada će biti izbori da se članovi odazovu u što većem broju na izbore, da sudjeluju u radu stranke, očekujem i njihove inicijative i što veći broj kandidatura za bilo koje mjesto koje će biti otvoreno kroz ove izvanredne izbore“ – kazao je Nekić.

DARKO NEKIĆ INTERVJU 06.01.2018.

Gs Press / nacionalno.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.