U Hrvatskoj su jutros započeli lokalni izbori. Birališta su otvorena od 7 sati. Na ovim lokalnim izborima pravo glasa ima 3.720.000 birača, što je 39.500 birača manje nego prije četiri godine. Glasa se na 6618 biračkih mjesta, a izbore prati više od 12.000 promatrača. Za oko 9500 mjesta natječe se 47.601 kandidat.

Birači mogu glasati do 19 h navečer, nakon čega biti objavljeni rezultati izlaznih anketa. Prve rezultate izbora objavit će Državno izborno povjerenstvo, čiji predsjednik Branko Hrvatin je sinoć pozvao građane da se odazovu na izbore u što većem broju.

Bira se 20 župana, gradonačelnik Zagreba, grada koji ima i status županije te još 555 gradonačelnika i općinskih načelnika kao i njihovi zamjenici. Zamjenici župana iz reda nacionalnih manjina biraju se u 11 županija, zamjenici gradonačelnika u 16 gradova, a zamjenici općinskih načelnika u 35 općina.
Predsjednik ŽO HDZ-a i kandidat za župana Darko Milinović glasao je jutros sa suprugom na biračkom mjestu u pošti u Gospiću. Milinović je pozvao građane da se u što većem broju odazovu na izbore.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.