Večeras je u gospićkom kinu “Korzo” održana redovna Izborna skupština Županijske organizacije HDZ-a, a skupštini je nazočilo 229 izaslanika općinskih i gradskih organizacija. Nakon izbora radnih tijela, uslijedilo je izvješće o radu dosadašnjeg predsjednika Županijske organizacije dr. Darka Milinovića. Govoreći o radu HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji dr. Milinović se osvrnuo na podatke po kojima je riječ o najuspješnijom stranačkoj snazi ove razine koja je premoćno pobjeđivana na svim proteklim izborima od osnutka demokratske Hrvatske.

-Mi smo stranka koja se temelji na domoljublju i želji da svi građani Hrvatske žive bolje, na snazi proistekloj iz iskustva starijih članova, kao mladosti kojoj su širom otvorena vrata HDZ-a. Dičimo se time, kao i činjenicom da smo imali najbolje rezultate u IX. izbornoj jedinici. Mi smo primjer zajedništva i tolerancije jer sve radimo zajednički i svako svakome može reći svoje mišljenje. Pred nama su novi izazovi i na narednim lokalnim izborima pod svoje okrilje moramo vratiti Novalju, moramo vratiti Otočac, gdje sadašnji gradonačelnik nastoji taj grad odvesti pod neku drugu županiju. Nije nas briga za njegove svjetonazore i koaliranje sa SDP-om, ali nitko nema prava činiti takvo nešto. Uvjeren sam da će se to za godinu dana promijeniti. Imamo novo vodstvo u Lovincu i u Brinju. Novo vodstvo imaju Novalja i Senj. Raduje me i smatram našim velikim uspjehom što nam se svakoga dana priključuje sve više mladih ljudi. I u tome je naša snaga i dokaz naše spremnosti da ponovno pobijedimo na lokalnim izborima i na taj način potpuno preuzmemo vlast u ovoj županiji. U kratko vrijeme stranačke organizacije susrele su se na terenu 65 puta. Mi. na sreću, nismo stranka u kojoj se čelni ljudi vrijeđaju i blate u javnosti. To je dio folklora SDP-a, a nama je na sreću to strano. Našim političkim takmacima poručujemo da ćemo na budućim lokalnim izborima opet pokazati svoje zajedništvo, svoju snagu i nastojanja da HDZ vodimo u nove pobjede, kazao je dr. Darko Milinović. O njegovu izvješću i uspjesima u radu ŽO HDZ-a pod vodstvom dr. Milinovića govorili su Marijan Kustić, saborski zastupnik iz Novalje, Branislav šutić, predsjednik GO grada Otočca, Sanjin Rukavina, novi predsjednik GO grada Senja i član Županijskog odbora, župan Milan Kolić. Govoreći o načinu rada ŽO HDZ-a, Kolić je istaknuo indikativan podatak po kojemu je Ličko-senjska županija po transparentnosti rada svrstana na drugo mjesto u RH.

Za kandidata predsjednika ŽO HDZ-a u narednom razdoblju bila je istaknuta kandidatura dosadašnjeg predsjednika ŽO HDZ-a dr. Darka Milinovića koji je jednoglasno potvrđen za tu dužnost u sljedećem mandatu.

M.S./Foto:N.M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.