Saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a dr. Darko Milinović na izvanrednoj press konferenciji najavio je kako će se kandidirati za ličko-senjskog župana. Aktualni župan Milan Kolić povlači se iz političke utrke zbog zdravstvenih razloga.

-Odluka našeg županijskog predsjedništva je da se kandidat za župana koalicije HDZ-HSS-HSU i HSP AS Milan Kolić iz zdravstvenih razloga povlači iz kandidature. Ovom prilikom mu zahvaljujem na svemu što je učinio za ovaj grad i ovu županiju. U protekle četiri godine pokazao se kao jedan od najboljih župana, ali funkcija župana zahtijeva osobu angažiranu 24 sata dnevno, koja je na raspolaganju svima. U dogovoru s njim, jer je to i njegova želja, da se zbog zdravstvenih razloga povuče. Isto tako jednoglasna je odluka Županijskog odbora da u ovim okolnostima za odgovornost za izborni rezultat preuzmem ja. Tako sam od danas kandidat svoje stranke i ove koalicije za župana ličko-senjskog. U ovoj županiji više ništa neće biti kao prije i najavljujem korijenite promjene. Sve svoje ljudske i intelektualne potencijale, svoje znanje i poznanstva usmjerit ću za boljitak ove županije. Uvjeren sam da ću sada odgovoriti onima koji su me ovih godina prozivali za određene stvari kada nisam imao moć izvršne vlasti. Od 21. 5. bit će nekako drukčije, a načelnici i gradonačelnici u mjestima gdje je HDZ bio na vlasti bili su i do sada sasvim autonomni u donošenju odluka. Ponovno se zahvaljujem Milanu Koliću koji će biti dio moga tima i koji će sa smnom dalje graditi najuspješniju županiju, rekao je dr. Milinović koji je naglasio kako su večeras uz njega mnogi mladi ljudi, tek dio šireg tima koji će biti dio pobjedničke koalicije sa HDZ-om na čelu.

Govoreći o predstojećom izborima dr. Milinović je istaknuo kako koalicija na čelu s HDZ-im vodi i vodit će vrlo uljuđenu kampanju, bez govora mržnje, uvreda i diranja tuđih obitelji.

-Pozdravljam i svoje političke suparnike Antu Franića i Ernesta Petryja jer biti kandidat za župana je prije svega ogromna čast i odgovornost. Pobjedit ću uvjerljivo u prvom krugu. Pozivam sve političke strukturu, osim SDP-a, da dadu glas našoj koaliciji, da dadu glas mladima sa naše liste jer ćemo im dati šansu. Pozivam sve stranke i nezavisne liste da mi dadu glas. Nakon izbora pozvat ću Petryja i Franića da mi budu suradnici, da zajedno gradimo budućnost i snagu ove županije. Da svoje kapacitete stave na raspolaganje ovoj županiji. Prije godinu dana sam izjavio da želim načiniti veliki politički iskorak. Na našim listama puno je novih i mladih ljudi, sa prosjekom godina od 30 i nešto. Na listama će biti i nestranački ljudi i na taj način želimo pokazati da HDZ nije u uskim političkim okvirima, rekao je dr. Milinović istaknuvši kako je ove političke odluke donio u dogovoru sa predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.