Osnovna škola „dr. Jure Turić“ i ove je godine  održala tradicionalnu manifestaciju Dani kruha. U holu škole okupljene je pozdravio ravnatelj Ivica Radošević i zahvalio se  učenicima, njihovim mamama,  bakama i svima koji su za ovaj dan priredili mnoštvo pekarskih proizvoda različitih vrsta. Bilo je tu i torti, kolača, keksa, peciva i svega onoga što blagujemo zahvaljujući plodovima zemlje. Ovu je svečanost uveličao školski Folklorni ansambl „Degenija“ koji svake godine ovim povodom pripremi splet ličkih napjeva i plesova. Plodove ljudskog truda i zemlje donesene danas u školu blagoslovio je gospićki župnik mons. Mile Čančar.

Predvođeni učiteljicama djeca su tradicionalno pohodila i Dom za starije i nemoćne osobe. Primila ih je ravnateljica Ivanka Vrkljan, u društvu djelatnica i štićenika Doma. Djeca su sa sobom donijela mnoštvo kruha i kolača, dobre želje i razveselila  domaćine recitacijama i pjesmom.

Ove nedjelje u Stubičkim Toplicama održava se nacionalna priredba Dani  kruha. Svake godine na toj priredbi nastupaju i učenici iz Gospića. Umjesto tri učenika i jedne učiteljice, kako nalažu propozicije, na ovu priredbu dolazi krcat autobus iz OŠ „dr. Jure Turić“ u kojemu će biti učenici i  učenice, učiteljice i folkloraši, a sa sobom će ponijeti brojne  ličke delicije poput sira škripavca, base, pršuta, slanine, meda, kolača, kruha i drugih slasnih plodova iz Like.

I.R./GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.