Od 14. do 28. kolovoza ove godine Hrvatska škola Outward Bound organizira dvotjedni kamp Europske volonterske službe pod nazivom „Build Up!“ koji će okupiti 24 mladih volontera između 18 i 30 godina iz 8 različitih zemalja – Makedonija, Španjolska, Italija, Estonija, Latvija, Njemačka, Bugarska i Grčka.

Volonteri će na ovom kampu učiti o prirodi, biljnim i životinjskim vrstama Ličkog kraja, orjentaciji i snalaženju u prirodi, izradi predmeta od drveta, ostaviti iza sebe korisne stvari za sve buduće polaznike Outward Bound programa, djecu i mlade.

Volonteri će upoznati Ličke prirodne znamenitosti, posjetiti pećinski park Grabovača te se iskušati u penjanju na stijenu Oteš popraćeno nizom timskih aktivnosti i izazova.

„Kamp se održava uz potporu Europske Volonterske Službe Erasmus+ programa Europske komisije, a mladim volonterima pružit će priliku da nauče mnogo toga o flori i fauni ovoga područja, radu s drvetom, očuvanju okoliša, kreativnom učenju, radu u internacionalnom okruženju i još mnogo toga. Ovo je idealna prilika da mladi spoznaju važnost ostavljanja pozitivnog traga iza sebe za buduće generacije.“, izjavljuje voditeljica projekta i potpredsjednica udruge Lana Novosel.

Od sredine srpnja ove godine, stara školska zgrada koju je udruga dobila na korištenje preuređena je u edukacijski centar i službeno otvorena, potpuno opremljena i spremna za nove generacije polaznika kojima će biti polazna i završna točka na programima, gdje će moći ostaviti svoj doprinos u korist budućih polaznika.

Hrvatska škola Outward Bound djeluje već deset godina u cijeloj Hrvatskoj. Dio je svjetskog branda Outward Bound International, koji je vodeći u programima iskustvenog učenja kroz pustolovne aktivnosti u prirodi. Udruga se ponosi brojem od preko 2500 polaznika koji su u posljednjih 10 godina iskusili njihove izazovne programe, a otvorenjem centra u Velikom Žitniku, veliki broj djece i mladih iz Hrvatske i cijelog svijeta imati će prilike upoznati Lički kraj kroz Outward Bound programe.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.