Danas od 15:00 sati ukidaju se mjere o zabrani napuštanja mjesta prebivališta u Ličko-senjskoj županiji

0

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, nema novooboljelih osoba. Ukupno je 21 osoba pozitivna na COVID-19 od čega 14 pozitivnih osoba je s područja Općine Udbina, 5 s područja Općine Plitvička jezera te 2 iz Grada Novalje.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 151 osobe, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 218 osoba od kojih je 193 negativno, 21 pozitivna te se čekaju rezultati za 4 uzeta uzorka. Izliječena je jedna osoba.

U tijeku je provođenje testiranja zaposlenika privatnih domova za starije i nemoćne osobe na području Ličko-senjske županije.

Pojačan je epidemiološki nadzor za područje naselja Udbina te ukoliko u narednim danima epidemiološka situacija bude povoljna Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije će razmatrati ukidanje karantene za navedeno područje.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 73 osobe na području Ličko-senjske županije kojom prilikom su utvrđena dva kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije.

Zaprimljene su tri dojave o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, prilikom provjere dojave nisu potvrđene .

U protekla 24 sata utvrđeno je pet kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

Donesena je Odluka o ukidanju mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka te omogućavanje  kretanja bez  propusnice između svih jedinica lokalne samouprave na području Ličko-senjske županije, osim za naselje Udbina koje je pod karantenom. Na zahtjev Stožera civilne zaštite Grada Novalje režim propusnica i dalje je važeći.

Odluka stupa na snagu danas 20. travnja 2020. godine u 15:00 sati. 

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here