Studentski zbor Veleučilišta „Nikola Tesla“ Gospić, LAG Lika i Grad Gospić organizirali su danas „Dan otvorenih vrata projekata“. Manifestacija je održana na Veleučilištu „Nikola Tesla“ u sklopu kampanje koju organizira Europska komisija pod nazivom „Europe in My Region“, u sklopu koje će se Hrvatska aktivnije uključiti u Dane otvorenih vrata projekata koji se održava do 13. svibnja.
Studenti Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću Mario Delač, Elena Stilinović, Ena Kriko, Viktorija Radošević i Marija Ružić sudjeluju u projektu „Akademija regionalnog razvoja i fondova EU“ u sklopu koje su organizirali „Dan otvorenih vrata projekata“ pomoću kojih su studentima i građanima predstavili projekte financirane uz potporu Europske unije, zajedno u suorganizaciji s LAG Likom i Gradom Gospićem. U uvodnom dijelu skupa nazočnima se obratila prof. Jadranka Pejnović sa Veleučišta „Nikola Tesla“.
-Meni je kao profesorici, kao i svima sa našeg Veleučilišta veliko zadovoljstvo vidjeti kada su naši studenti aktivni. Ne samo tijekom studija, nego li i u ovakvim projektima i brojnim humanitarnim akcijama. Tu se osjeća njihov polet, angažman i društvena osjetljivost. Na tome tragu je i ovaj projekt koji pokazuje spremnost studenata da se uključe u život, u Europske fondove i da saznaju što više. U tome će studenti uvijek imati široku potporu našeg Veleučilišta, rekla je prof. Jadranka Pejnović. Voditeljica projekta „Akademija regionalnog razvoja i fondova EU“ Marija Ružić definirala je osnovne značajke toga projekta, dok je u ime Grada Gospića o provedbi projekta govorila Nikolina Tonković Čorak. U ime LAG-a Lika projekt „Ruralni animatori“ pojasnila je volonterka Petra Butković. Tijekom današnjeg skupa održan je i sajam projekata u kojemu su sudjelovali: Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Pčelice“, Hrvatska gorska služba spašavanja-stanica Gospić, Park prirode Velebiti i Udruga „Gačanka“ iz Otočca.

Gs Press / L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.