Obilježavanje Dan Državnosti

KIC  Lovinac i Udruga ličana “Vrilo mudrosti” Sl. Brod organiziraju u GALERIJI KIC-a Lovinac:

 22. lipnja u 19:00 sati: Promocija knjige dr. Josipa Fajdića: “Leksikon istaknutih i zaslužnih Gospićana u prošlosti i sadašnjosti”

Bogati životopisi onih osoba koji su svojim djelima i osobnošću obilježili vrijeme u kojem su živjeli, a svoja su djela ugradili u napredak i afirmaciju struke ili sredine u kojoj su živjeli i djelovali, te su time izravno ili posredno pridonijeli napretku ličkog kraja iz kojeg su potekli, ali i naše države u cijelosti.

– 22. lipnja u 20:00 sati: Izložba slika Zvonimira Petanovića i Josipa Šimića

DOŽIVLJAJ PRIRODE – Izložba likovnih uradaka brodskih slikara Josipa Šimića i Zvonka Petanovića ovdje u južnoj Lici možemo označiti u pravom smislu riječi kao doživljaj prirode, što je samo po sebi duhovna kategorija i predstavlja suživot čovjeka i okoliša. Autori izloženih uradaka u tehnici ulja i akvarela ponašaju se poput alkemičara tražeći čaroliju u prirodi, a pronašli su je u svom osobnom viđenju prirode, pretočene u slikarsku ekspresiju.

Prigodan domjenak i zabava uz tamburaše!

KIC Lovinac i Općina Lovinac organiziraju:

– 25. lipnja u 19:00 sati: Misu za domovinu u crkvi Sv. Mihovila u Lovincu, te paljenje  svijeća kod biste dr. Franje Tuđmana

 25. lipnja u 20:00 sati: Koncert klape Senjkinje – SVEČANA DVORANA KIC-a Lovinac

Ženska klapa Senjkinje osnovana je 1993. godine. Baštini izvornu klapsku pjesmu hrvatskog priobalja, te je redovit sudionik mnogih klapskih susreta i drugih kulturnih događanja. Zapaženi su nastupi u finalnim večerima Festivala klapa u Omišu, te festivalu sjevernojadranskih klapa u Senju. Klapa bilježi i mnoga gostovanja van granica Hrvatske države, odnosno u Njemačkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Francuskoj i Austriji. U više navrata klapa bilježi nastupe na radiju i televiziji.

Gs Press / Općina Lovinac

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.