Na području Policijske uprave ličko-senjske na Dan bez poginulih u prometu nije bilo poginulih osoba u prometu

Temeljem inicijative ROADPOL-a, mreže prometnih policija država Europe, 17. rujna 2020. godine na području Policijske uprave ličko-senjske održan je Dan bez poginulih u prometu –  Roadpol Safety Days.

Policijski službenici su 17. rujna preventivno i represivno postupali prema svim sudionicima u prometu, a posebna pozornost usmjerena je prema prekršajima vožnje pod utjecajem alkohola, nepropuštanje pješaka na pješačkom prijelazu i nepropisne brzine kretanja vozila.

Tijekom pojačanog postupanja utvrđena su ukupno 33 prometna prekršaja. Od tog broja 12 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom, 3 prekršaja nepropisne brzine, 2 prekršaja nepropisne uporabe mobitela u vožnji, 2 prekršaja ne stajanja na znak ovlaštene službene osobe, po 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, nepropisnog pretjecanja i nepropisnog parkiranja i 11ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Na području Policijske uprave ličko-senjske cilj projekta u cijelosti je ostvaren jer u danu provedbe nije bilo poginulih osoba u prometu.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here