Početak Velikoga tjedna i priprave vjernika za najveći kršćanski blagdan Uskrs ove je godine sasvim izmjenila epidemija koronavirusa. Mnogi su stručnjaci ovu pošast poistovjetili s ratom, a ako je suditi po brojnim promjenama našeg ponašanja doima se kao da smo doista u ratu.

Po preporuci Hrvatske biskupske konferencije ovu Cvjetnicu slavili smo bez procesije. Mnoštvo cvijeća i lijep, sunčan dan bili su idealni za ovaj jedinstveni duhovni osjećaj i tradiciju koja se slavi stoljećima. Misna slavlja i obrede u Velikom tjednu gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić slavit će bez naroda kako propisuje Nacionalni stožer civilne zaštite u ovo vrijeme pandemije COVID-19Tako je bilo i danas kada je biskup Križić  iz gospićke katedrale vjernicima uputio riječ Božju  putem izravnog prijenosa na Facebook stranici Gospićko-senjske biskupije.

Vjera nam nalaže strpljenje i snošljivost u svim teškim životnim situacijama. Mi Hrvati smo brojčano mali narod, a više nas živi u inozemstvu, nego li u Domovini. I to je zasigurno jedna od životnih kušnji koje nam valja prebroditi. Treba vjerovati da ćemo zajedništvom pobijediti i u ovome „ratu s nevidljivim neprijateljem“!

Gs Press

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.