Objavili smo reagiranje uglednog poduzetnika, a danas direktora Usluge Gospić Daria Radoševića. U mnogo čemu je u pravu, uz nekoliko netočnosti koje želimo definirati kroz neke naše primjedbe i pitanja.

Kada smo u tekstu spominjali „nove radnike i uhljebe“ naravno da se to nije niti moglo odnositi na dosadašnje zaposlenike toga poduzeća, nego li na eventualne nove zaposlenike za što će trebati više novca. Na ovaj način primjedba g. Radoševića nema previše smisla. Nema previše smisla niti učestalo pozivanje na Javno savjetovanje s javnošću u svezi poskupljenja vode i ostalih mjesečnih davanja. U pozivu za Javno savjetovanje stoji kako je otvoreno do 29. veljače pa nam ostaje nepoznanica čemu takav postupak uopće služi ako je poskupljenje već definirano na 24,9 posto?

Također ostaje nepoznanica čemu služi Gradsko vijeće Grada Gospića koje u ovom slučaju treba izglasati ili poništiti prijedlog o budućem  poskupljenju? Kako je Grad Gospić vlasnik i osnivač Usluge nepoznanica nam je i stav gradonačelnika Karla Starčevića. Tim prije što je kao predsjednik HSP-a nedavno dao javnu potporu stranačkim kolegama iz Grada Osijeka koji su se pobunili na tamošnje poskupljenje vode i vodnih usluga u obimu od 20 posto, dok u slučaju svojega grada prešutno prijelazi preko prijedloga poskupljenja od 24,9 posto.

Također vas kao novog direktora Usluge ovim putem molimo za informaciju tko će platiti gubitke u smislu dugotrajnog neplaćanja računa za vodovodne usluge od strane brojnih građana i poslovnih subjekata? Budući da raspolažemo s informacijom o tome iznosu, u najmanju ruku bi bilo pošteno da ih nalpatite od dužnika, a nikako ne od građana i subjekata  koji svoje račune uredno podmiruju. Javnost svakako ima pravo znati detalje toga postupka i njegov krajnji ishod.

Kao redakcija bit ćemo vam zahvalni da nam pojasnite navedene nejasnoće i nedoumice.

Redakcija portala GS press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.