(CNN) – Vijenci, svijeće i kalendari. To su sigurni znakovi Adventa za mnoge kršćanske skupine širom svijeta.

Advent je početak duhovne godine za crkve i promatrana je četiri nedjelje prije Božića. Godine 2018. Advent započinje 2. prosinca. Svaka nedjelja ima drugačiju duhovnu temu i često uključuje ceremonijalno osvjetljenje svijeće Adventa u očekivanju Božića i Isusovog rođenja.

Hrvatska

Oko 86% ljudi iz ove zemlje Balkanskog poluotoka su rimokatolici, a Advent je veliki dio vjerskog života ovdje. Za neke Hrvate, pripreme za Božić počinju prije Adventa 25. studenoga, a to je Sveta Kata (Sv. Katarina).
Posjetitelji glavnog grada Zagreba, u prosincu, naći će grad u punom zamahu Adventa i božićnog duha, s drvenim štandovima koji prodaju ručno izrađene suvenire, pržene kestene i vruće vino. Ako ste u Zagrebu na Badnju večer, možete se pridružiti tradiciji jela “bakalara”.

CNN: https://edition.cnn.com/travel/article/advent-traditions-world/index.html

ADVENT U ZAGREBU

Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina i raznih oblizeka,… Ma dovoljno je samo da se prepustite uživanju! Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnoga grada. Nemojte čekati Djeda Božićnjaka pokraj kamina, pronađite ga u gradu. Obavezno ulaštite svoje čizmice prije polaska, jer čeka vas pregršt ugodnih iznenađenja i glazbeni program uz koji je dobra čagica neizostavna!

Priprema, pozor… Advent u Zagrebu!

“Zimski sajam” u Gospiću

Javni poziv za sudjelovanje na manifestaciji “Zimski sajam u Gospiću”

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.