Jako strujanje s juga na prednjoj strani ciklone koja će idućih dana približavati prema sjeveru ponovno će donijeti saharski pijesak sve do naših krajeva.

Iako je sporadičnih grmljavinskih pljuskova bilo posljednjih nekoliko dana na dijelu unutrašnjosti, ponegdje i lokalno izraženijeg nevremena s tučom, idući dani donose jaču destabilizaciju vremena uz grmljavinske pljuskove u cijeloj Hrvatskoj.

Stiže ciklona sa sjevera Afrike

Ciklona koja se jučer nalazila na sjeveru Afrike, tijekom srijede se premješta na jug Italije, a tijekom četvrtka i petka zadržavat će se na području središnjeg dijela Italije i značajnije utjecati na vrijeme u Hrvatskoj.

Jako strujanje s juga na prednjoj strani ciklone koja će se idućih dana približavati prema sjeveru ponovno će donijeti saharski pijesak sve do naših krajeva.

Kiša koja će pritom padati, ponovno će sadržavati tragove pijeska stoga očekujemo povremeno i prljavu kišu.

Pljuskovi u cijeloj Hrvatskoj

Četvrtak i petak donose umjereno do pretežno oblačno vrijeme s čestim, ponegdje i obilnijim grmljavinskim pljuskovima. Pljuskovi će biti u vrlo nepravilnim intervalima, a između njih bit će i sunčanih razdoblja.

Pri tome je ponegdje moguće i izraženije grmljavinsko nevrijeme uz veće količine kiše u kratkom vremenskom razdoblju te mogućnost jakog vjetra i tuče.

Načelno, veća vjerojatnost za pljuskove u unutrašnjosti postoji u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Zbog više naoblake i pljuskova, malo će i osvježiti, posebno u petak. Za vikend postupno smirivanje vremena, ali i dalje uz povremeno više naoblake i lokalne pljuskove.

Upozorenja izdali servisi Meteoalarm i Estofex

Estofex je izdao upozorenje prvog stupnja za Austriju, Sloveniju, Mađarsku i dijelove Hrvatske, prvenstveno zbog mogućnosti velike tuče i jakih udara vjetra.

Upozorenje žutog stupnja za četvrtak za cijelu Hrvatsku izdao je i Meteoalarm, izvor: Meteoalarm.eu

 

Estofex upozorenje na opasne vremenske prilike za 2.5. - 3.5.2018., izvor: Estofex.org

https://www.neverin.hr/vijesti/cetvrtak-i-petak-donose-pljuskove-cijeloj-hrvatskoj-ponovno-uz-saharski-pijesak-upozorenja-izdali-meteoalarm-i-estofex/

Gs Press / Neverin.hr / Alen Šterpin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.