Nakon tri odgode sjednice Županijske skupštine Ličko-senjske županije danas smo dočekali i četvrtu. Sjednica je započela utvrđivanjem kvoruma, pri čemu je od 33 vijećnika bilo nazočno njih 27. Izostali su samo vijećnici HSP-a. U uvodu je govorio župan Darko Milinović rekavši kako zahvaljuje  svim vijećnicima  na razumijevanju i podršci vezano uz prijedlog proračuna za 2019., pri čemu uvijek ima prostora da manje izmjene i usaglašavanje. Nakon što je sjednica prekinuta i odgođena na tjedan dana predsjednik ovoga tijela Marijan Kustić obratio se novinarima.

-U razgovoru sa svim vijećnicima dogovorili smo kako nije lako doći do konačnog rješenja proračuna. Župan Milinović je također izjavio kako i neke dijelove proračuna trebalo doraditi. Ja sam siguran da ćemo mi naći rješenje, a najvažnije da ova Županija krene naprijed. Mi ne bježimo od problema, nego tražimo najbolje rješenje. U uvodnom dijelu  današnje Skupštine vijećnici su se složili s mojim prijedlogom da se definiraju i dogovore svi dijelovi proračuna za 2019. , rekao je Marijan Kustić okupljenim novinarima.

Ni prije pa tako niti danas novinarima nije pojašnjeno koji dijelovi prijedloga proračuna trebaju ići na doradu. Mnogi u svemu ovome vide nerazumijevanje važnosti situacije u jedinoj hrvatskoj županiji koja do danas nema donesen proračun za ovu godinu.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.