Na  današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Gospića jednoglasno su donešene odluke o ovogodišnjim javnim priznanjima koje će 22. srpnja na Dan grada dobiti Karlo Tomljenović za promicanje sporta, Gradski zbor Vile Velebita, dr. Mile Došen, specijalista pedijatar u mirovini i posmrtno Juraj Stopić, prvi predsjednik višestranačke Skupštine općine Gospić nakon demokratskih izbora.

Tijekom Aktualnog sata gradonačelnik Karlo Starčević u nekoliko navrata se našao pod verbalnom paljbom oporbe, ali i  iz vlastitih redova.  Na pitanje  Jadranke Pejnović (HDZ) o dugovanjima Grada Gospića  gradonačelnik  Starčević je odgovorio da je dug na primopredaji bio sedam, a kasnije je narastao na 12 milijuna kuna.
-Na računu je 1,1 milijuna kuna i sa isplatom plaća idemo u blokadu, istaknuo je  Starčević dodavši da ne želi ići u zatvor zbog  grešaka prethodnika. 

Vijećnik Marijan Brkljačić (HSP AS) predložio je da se zapisnici objavljuju na internet stranici Grada Gospića i zatražio konačno rješavanje problema konja lutalica, pogotova stoga jer se točno zna tko za te konje ubire visoke poticaje. 

Ivan Nekić podsjetio je gradonačelnika na započete radove na parkiralištima u Ličkom Osiku. Na upit Nekića više se govorilo o kanalizaciji u L. Osiku, a manje o izravnom odgovoru na postavljeno  pitanje.

Ovogodišnja ljetna liga malog nogometa nikada nije imala manje prijavljenih ekipa. Razlog ovome vidi se i po kotizaciji koja po ekipi iznosi 700 kuna. Zamjenica Prša je istaknula kako fond nije mogao biti veći, te da je i 8 tisuća kuna dovoljno.

Gs Press / Nick

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.