Prvi je dan mjeseca lipnja. U normalnim klimatskim situacijama kakve su nas zaobišle ove godine djeca su se već trebala kupati u ličkim potocima i rijekama, crvenjele su prve divlje trešnje, vrtovi i okućnice su bujali…

More u Karlobagu je uvijek ponešto hladnije nego li u drugim dijelovima Jadrana. Što imamo zahvaliti brojnim vruljama, izvorima boćate vode. Prije su se početkom lipnja u Karlobagu kupali samo najhrabriji. Čini se da ih je hrabrost napustila ove godine jer se malo tko usudi toćati noge u prehladnom moru.

Jutros se iz mnogih dimnjaka po Gospiću vidio dim. Sezona grijanja će potrajati i narednog tjedna. A kada zatopli, prelazimo na ljetni modni stil i nemilosrdno prženje „zvizdana“. Godina nam i dalje traje 12 mjeseci, uz sustav grijanja 8:4. Onda se pojave lokalni mozgovi i tupe nam kako se ne događaju klimatske promjene.

Malo je bolje u  primorju. Cvijeće koje je trebalo već odavno odbaciti latice, procvjetalo je tek ovih dana. U vjetrovima okovanom Karlobagu donedavno se ložila „zadnja špica“, a kaloriferi i grijalice su bili  omiljeni kućanski aparati. Ne toliko zbog kalendara, nego zbog temperatura zraka, čini se da je Sunce odlučilo prekinuti dominaciju „ledene kraljice“. Bura i dalje harači po svome i tiska oblake preko horizonta. Više iz razgaljene duše, a manje zbog (ne)ugode što je bura stvara, nastale su i ove fotografije.

GS press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here