Klub za sportski ribolov na moru „Bura“ iz Gospića i Karlobaga najavljuje prve masovnije aktivnosti dolaskom proljeća. Predsjednik kluba Željko Stilinović ističe veliki angažman članova Bure i pomoć mještana Karlobaga.

-Početkom svibnja na rasporedu je klupsko natjecanje u udičarenju. Ono što slijedi je naša redovna  i zahtjevna zadaća-čišćenje podmorja u okolici Karlobaga. Lani smo imali nekoliko akcija, pri čemu nam je pomagao i ronilački klub „Geronimo“ iz Zagreba. U svakoj akciji iz mora izvadimo po nekoliko tona smeća. Mnogo toga u more odnese bura: suncobrane, manje predmete, odjeću, ležaljke… Ali kada u dvadesetak metara dubine nađemo peći na kruta goriva ili druge veće kućanske aparate, stare kamionske i auto-gume, onda je na (ne)djelu teroriziranje akvatorija i nezagađenog mora u ovom dijelu Jadrana od strane neodgovornih ljudi. Takve nesavjesne građane teško je uhvatiti na djelu jer se to obično događa noću, kaže Željko Stilinović.

Svake godine iz karlobaškog se podmorja izvuku tone glomazonog otpada pa se u akciju uvijek uključuju i djelatnici komunalnog poduzeća s kamionima.

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.