Bruna Esih najavila ostavku, a ostali???

0

Gotovo svakodnevno padaju ostavke stranačkih lidera koji na zadnjim parlamentarnim izborima nisu uspjeli prijeći izborni prag. Tako je danas  ostavku najavila predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih. Na parlamentarnim izborima nije uspjela prijeći prag, premda je uz nju stajala Generacija obnove i Hrvatska stranka prava na čijem je čelu Karlo Starčević.  Od ove trojke najveći je gubitnik zapravo Karlo Starčević jer je izgubio u IX. Izbornij jedinici iako je bio nositelj liste.

U svojem je gradu Starčević osvojio mizernih 555 glasova, što svakako tjera na razmišljanje. Svakoga, samo ne i njega jer on na ostavku niti ne pomišlja. Bruna Esih se povela moralnim načelom i kao predsjednica stranke  želi snositi odgovornost za  izborni debakl. Srećom, tako ne misle ostali jer su takvima za sve ono loše-uvijek krivi drugi. Tako na službenom web-u HSP-a stoji sasvim očekivani epilog nakon sumiranja rezultata izbora.

-Nakon dinamične i otvorene rasprave sudionika zaključeno je kako su rezultati nezadovoljavajući, što zbog objektivnih što subjektivnih razloga, a napose zbog činjenice da veliki dio stranačke infrastrukture nije uložio dovoljno ili nimalo napora u postizanje boljih izbornih rezultata, što je posebno vidljivo u nekim gradovima i općinama u kojima su naše liste dobile bitno manje glasova nego što tamo imamo članova HSP-a.

Sasvim očekivano, zar ne?

GS press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here