Hrvački klub „Gospić“ ovih je dana ugostio Božu Starčevića, hrvatskog olimpijca koji će nas u Riju predstavljati u hrvanju. Božo je odabrao upravo Gospić da bi ovdje „stavio patinu“ na svoje vrhunsko umijeće u sportu koji su stari Grci smatrali najmuževnijim, u kojemu su sudjelovali samo najbolji. Nakon treninga Božo Starčević je izjavio:

– Završili smo mikrociklus priprema u Mađarskoj, malo smo odmorili i došli ovdje za taj završni dio. Želio bih se zahvaliti HK Gospić na odličnom prijemu, treneru Kariću, Milanu Radoševiću, Josipu Vrkljanu.. Osjećam se malo umorno, ali spreman sam za Olimpijske igre. Nezahvalno je očekivati kakav će rezultat biti na Igrama, ali pošto sam u dobroj formi, i ako taj dan uspijem pokazati svoje najbolje hrvanje očekujem da bi mogao osvojiti medalju. To bi bio san snova, ali realan san, kazao nam je Starčević.

Božu u Gospiću revno prati i trenira njegov trener Davor Lukić koji ne krije oduševljenje načinom na koji su primljeni u Gospiću.

– Uvjeti su ovdje odlični. Počevši od hrane, uvjeta za trening i svaka čast domaćinu na organizaciji. Što se tiče priprema mi smo se ovdje priključili juniorima koji ostaju u Gospiću dvanaest dana. Imamo strašnu generaciju, koja će ispratiti ovu Božinu, Etlingerovu i braće Žugaj, izjavio je trener Lukić.

Hrvački klub „Gospić“ i Grad Gospić partnerskim su odnosom očito disegli zavidnu razinu jer je Gospić spominje kao odredište budućih priprema hrvača iz hrvatske reprezentacije. Za tu je svrhu Grad Gospić klubu nabavio još jedno hrvačko borilišta u vrijednosti od 10 tisuća eura. Hrvči su za pripreme koristili teretanu “SKROZFIT GYM” i školsku dvoranu OŠ Jure Turića, spavaju u hotelu “Ante” u neposrednoj blizini parka “Jasikovac” koji je idealan za trčanje.

GsPress/H.J./N.Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.