U protekla 24 sata (26./27. veljače 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, dragovoljna predaja eksploziva i jedan carinski prekršaj.

Kriminalitet

Noću 23./24. veljače 2019. godine u Udbini, nepoznati počinitelj je iz otključanog kombija zadarske registracijske oznake, otuđio motorne pile u vlasništvu 37-godišnjaka iz Udbine.

Dana 25. veljače 2019. godine u Jablancu, nepoznati počinitelj je provalio u benzinsku postaju u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu, iz koje je otuđio 160 litara nafte, te za sada neutvrđenu količinu antifriza, cigareta i alkoholnog pića.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave.

Dragovoljna predaja eksploziva

Jučer je građanka s područja Općine Brinje dragovoljno predala 1.5 kilogram privrednog eksploziva, sedam metara sporogorećeg štapina i 83 komada detonatorskih kapisla, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Događaji na granici

Jučer su policijski službenici Postaje granične policije Korenica u suradnji s djelatnicima Carine, na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH, izvršili kontrolu osobnog automobila, njemačkih nacionalnih oznaka, te su kod 53-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine pronašli 40 kutija raznih cigareta, koje nije prijavio prije početka pregleda.

Pronađene cigarete su od njega privremeno oduzete, a djelatnici Carine su mu naplatili novčanu kaznu.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.