Nakon odigrane sustav lige Bombis je najjača ekipa Boćarske lige Gospić. To joj je omogućilo izravan ulazak među četiri najbolja.U odigranih osam kola imali su omjer 6-2,što je bilo dovoljno za osvajanje prve pozicije. Jedan od dva navedena poraza doživjeli su upravo protiv Kaniške (0:2), svog suparnika u polufinalu. Predvodi ih iskusni Boris Sušić koji je uz mlade i motivirane Milana Butkovića i Marka Tonkovića napravio momčad koja je sposobna otići do naslova ovogodišnjeg memorijala.
Kaniška je  nakon lošeg početka i (pre)više  oscilacija u igri, momčad koju čine iskusna trojka Milan Kolić, Josip Krmpotić i Dubravko Mesić. Dokazali su se kvalitetom i nisu ekipa za „otpis“. U međusobnoj utakmici protiv Bombisa(5.kolo) slavili su sa uvjerljivih 2:0 (16:2,16:14).
CB Miro je  domaćin koji je  loše ušao u prvi dio lige, ali serija od četiri uzastopne pobjede bila im je dovoljna za ulazak u polufinale. Taj cilj su ostvarili i pred njima je najvažnija utakmica turnira-ekipa Marakane koju su u sklopu lige pobijedili 2:0 , sigurno da nije isto ligaška utakmica i polufinale tako da ovaj dvoboj je priča sama za sebe. Nakon teške ozljede mišića ruke u momčad se vraća Darko Milinović, što sigurno daje jednu dimenziju više igri ekipe koju još sačinjavaju Antonijo Šebalj, Ante Stilinović i Miroslav Mesić.
Marakana je ekipa koju je  malo tko je prije početka turnir-lige vidio među najboljima. Malo po malo Miro Zdunić,Dražen Trtica,Ivan Rogić su  uz Franju Breganta i Ivana Marića igrali sve bolje i kvalitetnije te tako pokazali svima da će biti opasan suparnik koji može otići i do samog kraja, nastave li pružati dosadašnje igre.
Međusobni susret u sklopu (7.kola) Marakana je iznenađujuće olako izgubila od svog suparnika u polufinalu rezultatom 0:2 ( 4:16,4:16)

Završni dan ovog sjajnog i atraktivnog serijala je petak, 2. rujna. Započet će u 16 sati odavanjem počasti gospićkim herojima, kada će se Gradskom groblju sv. Marije Magdalene organizirati komemoracija. Gospićkim herojima posvećen je ovaj boćarski turnir. Od 17 sati odigrati će se utakmica za 3.mjesto, nakon čega nas čeka veliko finale predviđeno za(19:30h. Nakon što doznamo pobjednika turnira organizirat će se  dodjele nagrada za prve tri ekipe i zajednička večera za sve sudionike turnira. Posjetiteljima ne treba slati pozivnice!!!

GS Press/N. Mraović

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.