U Ordinarijatu Gospićko-senjske biskupije je pod predsjedanjem biskupa mons. Zdenka Križića održana sjednica Zbora savjetnika ove biskupije. Pri tome su članovi Zbora savjetnika s biskupom Križićem razmjenili  mišljenja i  ideje  o aktualnim temama biskupije kao i konkretnim planovima koje treba ostvariti. Na dnevnom redu bila su i aktualna pitanja vezana uz upravljanja materijalnim dobrima pojedinih župa, velikim građevinskim projektima biskupije i njihovoj realizaciji. Dneke detalje nam je definirao biskupov kancelar preč. Mišel Grgurić.

Na proljeće će se u Gospiću početi realizirati dva građevinska zahvata. Najveći će se početi realizirati čim to dopuste vremenske prilike, a to  je samostan časnih sestara iz reda Karmelićanki koji će se graditi u naselju Žabica pored Gospića. Građevinsko zemljište je  od prije darovano, već je prikupljena sva potrebna dokumentacija i dozvole za gradnju samostana.

Uz zgradu Biskupije uskoro će se uskoro graditi Dom za umirovljene svećenike Gospićko-senjske biskupije, dok se kao treći projekt izdvaja izgradnja  kapelica u Srbu jer tamošnji vjernici i svećenik trenutno nemaju gdje obavljati službu Božju. Nakon spaljivanja i rušenja katoličke crkve u tome mjestu 1945. godine ovo će biti prva takva građevina u župi Srb, definirao nam je kancelar Mišel Grgurić.

Budući da će Gospićko-senjska biskupija ovog ljeta dobiti tri nova mladomisnika promišljalo se i o personalnim promjenama svećenika kao i drugim aktualnostima i događajima vezanim uz Gospićko-senjsku biskupiju.

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.