Nastavlja se inicijativa uvođenja  WiFi4EU kojom Europska komisija želi osigurati besplatan pristup bežičnom internetu za sve građane EU u javnim prostorima. Ovaj se projekt nastavlja putem WiFi pristupnih točaka u parkovima, muzejima, zdravstvenim ustanovama, upravama i ostalim javnim prostorima. Inicijativa WiFi4EU dostupna je tijelima javnog sektora država članica EU-a te državama sudionicama iz Europskog gospodarskog prostora.

Općina Lovinac se prijavila za sudjelovanje u inicijativi te je odabrana kao korisnik WiFi4EU vaučera u iznosu od 15.000 EUR. Vaučer pokriva troškove opreme i ugradnje pristupnih točaka za WiFi kako bi ovo područje  moglo pružati besplatnu i visokokvalitetnu bežičnu vezu najmanje tri godine.

Nakon što je načelnik Općine Lovinac sa Izvršnom agencijom za inovacije i mreže (INEA) potpisao Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru instrumenata za povezivanje Europe (CEF), sklopljen je Ugovor o jednostavnoj nabavi s Optimom telekom d.d. u sklopu kojeg je izvršena isporuka opreme i instalacija pristupnih točaka za javni bežični Internet.

Tako je ovih dana pušten u rad besplatni WiFi pristup internetu za sve stanovnike i posjetitelje općine Lovinac te je besplatan internet dostupan na lokacijama oko  zgrade Općine u centru Lovinca i na širem kod Kulturno-informativnog centra Lovinac.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.