Danas je u Uredu Gradonačelnika Grada Gospića upriličeno potpisivanje Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekta „U zagrljaju zdrave prehrane s predstavnicima osnovnih škola kojima je Grad osnivač: OŠ dr. Jure Turića, OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik i OŠ dr. Ante Starčević Pazarišta-Klanac.

Radi se o projektu koji je u srpnju ove godine Grad Gospić prijavio se  na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih za osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva. 

Gradu su za projekt „U zagrljaju zdrave prehrane“  u školskoj godini 2016./2017. odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 265.101,53 kn iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru Operativnog programa za hranu i/ ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020.

Cilj projekta je pružanjem nefinancijske pomoći za 164 učenika iz socijalno ugroženih obitelji sa područja Gospića kroz osiguravanje redovite i kvalitetne prehrane doprinijeti povećanju kvalitete života te smanjenju rizika od siromaštva i socijalne isključenosti djece.

Prema kriterijima, broj učenika koji u OŠ dr. Jure Turića ima pravo na besplatnu prehranu je 101, u OŠ dr. Franje Tuđmana  Lički Osik 45 učenika i u OŠ dr. Ante Starčević Pazrište-Klanac 18 učenika.

GsPress

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.