TIJEKOM jutra u Hrvatskoj je manji broj novooboljelih od koronavirusa u odnosu na jučer, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš te je najavio da će službene podatke objaviti Nacionalni stožer civilne zaštite.

“U odnosu na jučerašnji dan, broj novooboljelih tijekom jutra je manji. To je nešto što je optimistično”, rekao je Beroš prilikom posjeta splitskom HGSS-u, dodavši da se čeka službena objava rezultata.

Vezano za mjere, najavio je da je za danas zakazan sastanak Stožera na kojem će, između ostalog, analizirati sve dostupne podatke i donositi odluke koje su potrebne.

“Ako se ustanovi da iz pojedinih država, gdje je epidemiološka situacija u pogoršanju, dolazi preveliki broj građana, svakako ćemo uvesti mjere kao što smo najavili”, poručio je Beroš.

“Virus je mutirao”

Beroš je kazao i da je pročitao studiju prema kojoj je virus mutirao te je preko 92 posto slučajeva koji su dijagnosticirani kod novooboljelih ispod 60 godina nemaju nikakvih kliničkih simptoma. Kaže kako ga je ta informacija razveselila jer bi mogla biti dokaz da je virus mutirao.

Konferencija za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite bit će danas u 14 sati.

Gs Press / index.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.