Prvi smo medij u Hrvatskoj koji je objavio istinite podatke o razmjerima migrantske krize u ovom dijelu Domovine. Dok su tzv. veliki mediji u sprezi s MUP-om redovno prikrivali sve veći pritisak na granice Hrvatske, mi smo pisali o novim rutama, ali  i svakodnevnim susretima Ličana s kolonama migranata koji se očajnički žele dočepati država EU.

U jednom od zadnjih priloga HTV-a opisuje se idilična atmosfera u NP Plitvička jezera i okolnim mjestima gdje se stvaraju nove turističke oaze. Agens koji dobrim dijelom poništava te  vijesti svakako su migranti. Malo tko je obajvio tučnjave, krađe vozila i hrane te nerede diljem Like. Zadnji organizirani pritisci migrantske sirotinje vrše se sa BiH strane jer je migrantima netko (lažno) obećao kako će ih MUP RH propustiti preko granice i sporovesti ih dalje na zapad. U ovome svakako „prste“ ima i aktualna vlast BiH jer  migrante primaju u Sarajevu i onda ih vlakovima organizirano prevoze prema Bihaću. Na ovaj se način obmanjuju sami migranti, ali i međunarodna zajednica koja traži da se te ljude vrati odakle su i došli.

Istina o razmjerima migrantske krize počela se (konačno) nezaustavljivo širiti Hrvatskom. Čak su i neki oporbeni političari našli načina da na ovoj krizi dobiju koji poen. Tako se Ivan Pernar iz Živog zida oglasio na facebooku. Iako vjerojatno niti ne zna gdje se nalazi planina Ljubovo, brkajući rodove i padeže, ipak je, nažalost,  ispravno percipirao probleme o kojima u tekstu govori. Problem konja lutalica nismo rješili dulje od 10 godina, pa ostaje pitanje koliko će nam trebati da okončamo agoniju ljudi, migranata koje uskoro čekaju oštre zime.

 

Gs Press / M.S.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.