Zbog prevrtanja autobusa na autocesti u pravcu sjevera bio je zatvoren promet za sva vozila do 7:30, otkako promet teče samo jednim trakom. Kako je Hini rekla glasnogovornica Policijske uprave Maja Brozičević, autobus je i dalje prevrnut na kolniku, priprema se njegovo podizanje i uklanjanje.

“Problem stvara i snijeg. Iako se snijeg čisti, ipak su u zimskim uvjetima na cesti i zbog posebne prometne regulacije potrebni krajnji oprez i strpljivost vozača”, kaže Brozičević.

Možda je problem negdje drugdje?  U Lici postoje službe i mehanizacija koja je sposobna otkloniti velika vozila. Što se čeka?  

Do prevrtanja autobusa na lijevi bok došlo je nakon što je autobus skrenuo udesno i udario u ogradu autoceste, priopćeno je nakon očevida, ali još nije utvrđeno zašto je vozač, 58-godišnji albanski državljanin, na 112. kilometru u 23:43 skrenuo udesno i udario u ogradu. U autobusu je bilo devet putnika i jedan vozač.

Žena u kritičnom stanju

Ravnatelj ogulinske bolnice Davor Vukelja rekao je Hini da je jedna pacijentica starije životne dobi životno ugrožena te su prognoze za njeno stanje teške. Kod dvojice putnika ozljede su također teške, oni su na odjelu kirurgije, ali im je stanje bolje, dok je četvrta osoba koja se kod njih liječi mlađa žena koja je zadobila lakše ozljede.

U karlovačkoj je bolnici pet pacijenata iz te prometne nesreće, svi su stabilno. Kako je Hini rekla ravnateljica bolnice Ivana Kovačić, tijekom jutarnje vizite utvrđeno je da se stanje od noćas nikome nije pogoršalo te da se dobro oporavljaju na odjelu traumatologije i abdominalne kirurgije. Svih petero su albanski državljani, svi stariji od 50 godina.

Gs Press / index.hr