Svaki posao ima svoju težinu i važnost, svakoga tko svoj posao obavlja pošteno treba prije svega uvažavati. To su, uz ostalo, i temeljna pravila lijepog ponašanja, etičnosti i moralnosti. Sve navedeno stoji do onoga trena kada se  u sve umiješa policijski sindrom. Točinije PU-sindrom.

Na jednom parkingu u Gospiću dogodila se prije nekoliko dana ružna scena. Vrijedni djelatnik Komunalca Gospić zatekao je jedno vozilo bez plaćenog parkinga i bez mjesečne ili godišnje karte za  parkiranje u Gospiću. I baš kada je pod brisač auta stavio uplatnicu, redar je bio zasut bujicom uvreda od moralne vertikale u liku načelnika PU ličko-senjske Ante Podnara. Monolog (teže je govoriti o dijalogu) tekao je, prema tvrdnjama svjedoka, u ovim verbalnim konturama.

“Balavac nepismeni, gubi mi se s očiju” 

– Balavac nepismeni, znaš li ti ‘ko sam ja? Pa valjda bi trebao poznavati moj službeni auto, a ne da mi tu pišeš kazne. Gubi mi se s očiju. Jeba te onaj koji te zaposlio. Ja mogu srediti  sa tvojim šefovima da odma’ dobiješ otkaz- bio je to dio biranog gnjevnog repertoara kojega je izrekao načelnik Podnar. Dio njegovih riječi svjedoci su nam teže reproducirali zbog govornikovog gutanja nekih suglasnika i samoglasnika i brzine izgovora.

“Ispričavam se što sam pošteno radio svoj posao!”

Načelnik Podnar je bio u društvu jednog od službenika PU  na važnom zadatku u obližnjoj birtiji. Kako se taj „nepismeni balavac“ samo usudio pomisliti da je dvojac iz toga auta bio na piću. Epilog cijele priče bio je u znaku ispričavanja djelatnika Komunalca kojega je svakako potresao dio Podnarove prijetnje vezane uz mogućnost da taj mladić dobije otkaz samo zato što je dobro radio svoj posao.

Kakva je poruka poslana kroz ovaj incident? Oni koji bi trebali striktno provoditi Zakon i sva važeća pravila ponekad su iznad Zakona i pravila. Vrijeđati nekoga jer nije visoko pozicioniran čine samo arogantni likovi i loši ljudi. Upravo oni kojima je posao biti primjer u svemu dobrome.

Vrijednom djelatniku Komunalca zahvaljujemo što pošteno radi svoj posao!

Gs Press / L. O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.