Članovi liste „Bura promjena“ održali su danasu Gospiću  konferenciju za novinare da bi uklonili tvrdnje  o navodnom nepostojanju njihove političke opcije. Na konferenciji su sudjelovali Ante Dabo, gradonačelnik Novalje, Stjepan Kostelac, gradonačelnik Otočca, Ante Kovač, načelnik Općina Plitvička Jezera te Berislav Gržanić iz Senja i  Nikola Vrban iz Karlobaga. Nositelj liste Ante Dabo ustvrdio je  kako su se mnogu članovi Županijske skupštine  ružno ponijeli prilikom  neizglasavanja županijskog Proračuna, želeći ga srušiti pod svaku cijenu.

-Mi smo uvijek podržavali svaki dobar prijedlog, bez antagonizama i prijepora po političkoj osnovi. Nastojali smo biti platforma i otvoriti prostor za nove ideje. Uspjeli smo umanjiti dominaciju HDZ-a jer su se unatrag 28 godina u toj stranci stvorile različite struje. Proračun Ličko-sensjke županije rušili su i neki članovi Bure, zato među nama  danas nema gradonačelnika Grada Gospića Karla Starčevića jer njihovo rušenje Proračuna bila ta kritična točka u kojoj nas većina nismo htjeli sudjelovati. Zato se HSP sa  današnjim  HDZ-om našao u nekoj prešutnoj koaliciji. Mi ne želimo s bilo kime tako koalirati jer smo dokazali da  kao nestranački čelnici mogu dobro upravljati  gradovima i općinama. Zato se ne bojimo ucjena, pogotovo HDZ-a koji je s mnogo toga plašio ostale vijećnike s posljedicama usvajanja  ili neusvajanja Proračuna. Ne želimo se vezati uz ljude koji u svemu ovome gladaju isključivo svoj osobni interes, zaključio je Ante Dabo.

Da je na djelu dezinformiranja javnosti o nepostojanju  Bure promjena ustvrdio je i Stjepan Kostelac. Po njegvim tvrdnjama već danima traju dezinformacije po kojima „Bura promjena“ uopće ne postoji, iako za takve netočne tvrdnje ne postoji bilo kakva osnova. Ante Kovač iz Korenice smatra da su na djelu dezinformacije u režiji pojedinih medija, stranaka i političara.

-Mi postojimo i napravili smo prvi korak 2017. i zato je naš slogan „Korak naprijed“, ali ne na način izazivanja nereda, rušenje Proračuna i stvaranja jedne nenormalne situacije. Kada vidimo liste novoga i staroga HDZ-a mene pomalo vrijeđa da se Darko Milinović danas svrstava u neovisne jer smo mi i pokrenuli Buru promjena zbog njegove političke diktature. On je neovisni zbog svoje nevolje ljute, a mi zbog opredjeljenja. Ako su  Branislav Šutić i bivši župan Milan Jurković budućnost ove županije, neka onda narod izabere takvu budućnost, rekao je Ante Kovač.

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.