Maleni Karlobag će ponovno pokazati svoje veliko srce tijekom adventa. Njihov najavljeni program nije toliko monumentalan i skup kao u većim sredinama, ali je satkan od niza događanja koja svakako vrijedi istaknuti.

Slavljenje Svetog Nikole, prijatelja djece, već se tradicionalno događa 6. prosinca u crkvi Svetog Josipa gdje će se  u podne održati sveta misa i darivanje djece. Blagdan Svete Lucije, 13. prosinca organizira se na Trgu Franje Tuđmana s početkom od 17 sati. Zajedničko sijanje pšenice organizira Turistička zajednica Općine Karlobag. Pri tome mještani Karlobaga ne trebaju sa sobom nositi posudu, zemlju i pšenicu jer će sve to besplatno dobiti i na taj način u druženju i zajedništvu obilježiti taj starinski ritual vezan uz božićne blagdane.

Doček Betlehemskog svjetla, simbola nadolazećeg Isusova rođenja, upriličiti će se na misi zornici 16. prosinca. Najmlađi Karlobažani uvijek svoje sumještane i roditelje posebno razvesele božićnom priredbom. Tako će biti i 20. prosinca u OŠ Karlobag s početkom od 11.30 sati.

Udruga „Fortica“ okupit će velike i male te na glavnom trgu 21. prosinca u vremenu od 10 do 12 sati organizirati Božićnu radionicu na kojoj će se izrađivati božićni nakit. Badnje jutro oduvijek u kršćanskoj tradiciji ima veliko značenje. Tako će biti i ove godine 24. prosinca od 11 sati na glavnom gradskom trgu. Božićni ugođaj upotpunit će prigodne pjesme i druženje uz kuhano vino. Badnjak ne ide bez polnoćke koja će se održati u crkvi Svetog Josipa.

U crkvi će se 26. prosinca održati božićni koncert s početkom od 17 sati. Na staru godinu, 31. prosinca od 10 sati ispred hostela na Baškim Oštarijama organizira se okupljanje i doček Nove godine u podne. Uz brojne delicije bit će tu i glazba uživo i „mali milijun“ razloga da budemo ondje. Lani je bilo nezaboravno pa nema razloga da tako ne bude i ove godine.

Sve ove sadržaje priređuje Turistička zajednica općine Karlobag, uz pokroviteljstvo Općine Karlobag.

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.