S ciljem brisanja svega onoga što je bilo ranije i uvođenja novotarija, pa makar na štetu zdravog razuma, unatrag dvije godine u našem gradu puno se toga promijenilo. Ne samo ravnatelja i direktora. Nova vlast radi sve bolje pa je to trebalo dokazati i na mostovima, na ukidanju naziva adventa, na mnoštvu sitnica jer „nova metla bolje mete”. Pa čak hvata i „divljake“ na motorima. Još da počne hvatati lasom konje lutalice-gdje bi im bio kraj na ovom Divljem zapadu.

Da da, svi znamo da je advent jedino u Gospiću preimenovan u “Prosinac u Gospiću”, iako u biti svi znamo da je to uistinu advent!  Fritula ili uštipak, neka je svatko po svojoj volji naziva kako želi. Ali po mogućnosti da bude drukčije od drugih. Nova originalnost bez potrebe i smisla. Ili krkanizam s razlogom.

Bitno da konačno, mic po mic kao iz zadnjeg reda u crkvi se pomakneš u prvi red, tako i konačno advent stavimo nazad na svoje pravo mjesto!

Danas na trgu je dovežena gomila građe od koje će se sastavljiti bina za pred blagdansku manifestaciju i doček Nove godine u podne.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.