Oblačno uz oborinu. U unutrašnjosti će padati snijeg, češće u Gorskom kotaru i Lici gdje je moguć deblji snježni pokrivač. Na Jadranu će većinom padati kiša, a mjestimice na sjevernom dijelu te u unutrašnjosti Dalmacije povremeno može biti i malo susnježice i snijega. Puhat će umjeren na udare i jak sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna, a na jugu i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između -4 i 0, na Jadranu od 3 do 7 °C. Najviša dnevna od -1 do 3, a na Jadranu između 7 i 11 °C

U Lici i Gorskom kotaru očekuje se i do metar snijega

Očekuje se, dakle 20, ponegdje i 40 do 50 centimetara snijega u središnjim i istočnijim krajevima, dok se pak u Lici i Gorskom kotaru očekuje 50 do 90 pa i 100 centimetara snijega.

Posebno problematično vrijeme bit će u srijedu u Lici i Gorskom kotaru gdje se očekuje bura koja će stvarati snježne zapuhe.

U petak će se djelomice razvedriti, što će dovesti do osjetnog pada temperature, koja će pasti i ispod -10 °C  u jutarnjim satima, a dnevne će se zadržati između -3 i 0 °C.

Iz DHMZ-a poručuju kako je pred nama pravi zimski tjedan, kako po količini snijega koja će pasti tako i po temperaturama.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.