Skromno i radno, ali s velikim ponosom Gradska limena glazba Gospić obilježila je sinoć dijamantni jubilej-90 godina postojanja. Dovoljni su to razlozi za još jedan uspješan koncert, za čestitke i nagrade. U dvorani Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“ okupili su se brojni čestitari i uzvannici, uz slavljenički koncert. Voditelj orkestra Milan Ostović nije krio zadovoljstvo orkestrom na čijem je čelu, kao i rijetko dugom tradicijom koju i dalje pronose nove generacije.

-Gradska limena glazba Gospić osnovana je davne 1929. godine  kao vatrogasna glazba, a tu tradiciju danas nastavlja 37 članova. Većinom su to dugogodišnji članovi, neki sviraju i 25 godina. Iza ovog orkestra su stotine sjajnih nastupa na koje svakako svi moramo biti ponosni, rekao je novinarima Milan Ostović koji je na čelu orkestra već 30 godina. Najdulji svirački staž u ovome orkestru ima Marija Čović.

-Ovo je jedan prekrasan hobi u kojemu se očituje timski rad. Sviram već 26 godina i glazbu ne bi’ mijenjala ni za što. Ovdje stječemo glazbeno znanje koje možemo koristiti pri studiranju, radu u školi, kao i odgoju i obrazovanju, što obavezno stječete u timskom radu različitih generacija. Svake godine nam se pridružuju mladi članovi. Vrlo su aktivni i mnogi nam se vraćaju u orkestar i nakon studiranja izvan Gospića, ističe Marija Čović. Koncert je bio popraćen  burnim pljeskom krcate dvorane. Slavljenicima su se pridružili i njihovi prijatelji iz Trogira. Među čestitarima bio je i Marko Kutlić, mladi pjevač kojega redovno slušamo na hrvatslkim pop festivalima. Nakon izvedbe svojih pjesama, Marko je zajedno s domaćinima i krcatom dvoranom otpjevao tribute MIX Olivera Dragojevića. Predstavnici Hrvatskog glazbenog sabora su ovim povodom Gradskoj limenoj glazbi Gospić za njihov „dijamantni staž“ dodijelili posebnu plaketu. Čestitkama se pridružio i Grad Gospić dodjelom pojedinačnih priznanja članovima orkestra za njihov predani rad.

Kako je na koncu ovog uspješnog koncerta rekao voditelj orkestra Milan Ostović, hvala svima koji su ih sve ovo vrijeme  podržavali, hvala svima koji su sinoć bili zajedno s njima jer prepuna dvorana zadovoljne i raspjevane publike ipak je najveća nagrada svakom glazbeniku.

GS press

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.