20.11.2016. godine održat će se 9. mimohod pod nazivom „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ u Vukovaru, u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Mimohod je daleko prepoznat po svojoj jačini od braniteljske i stradalničke populacije, pa tako i od građana Republike Hrvatske, koji svake godine u sve većem broju dolaze iz svih krajeva Hrvatske, na obljetnicu najvećeg zločina nad hrvatskim stanovništvom – masakra na Ovčari. Mimohod se organizira u čast i spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Mimohodom u koloni ponosa spajamo dvije najveće masovne grobnice u Hrvatskoj, onu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar i Ovčaru.

Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Ličko senjske županije uz pomoć Grada Gospića organizira prijevoz,a za sve dodatne informacije i rezervacije molimo Vas da se javite najkasnije do 10.11.2016.god. (ili do popune slobodnih mjesta) na sljedeće brojeve: Josip – 098 997 7061 , Nikolina – 098 543 344

Program „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ 20.11.2016. Vukovar:

10:00 sati – okupljanje na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar
10:30 sati – prigodni program i molitva kod centralnog križa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar
11:00 sati – mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“
13:00 sati – polaganje vijenaca kod spomen-obilježja mjesta masovne grobnice Ovčara
– prigodni program i molitva
14:30 sati – ručak, grah s kobasicom – restoran u sklopu Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ – vojarna
– obilazak muzeja Domovinskog rata
15:45 sati – odlazak u grad
16:00 – 17:00 sati – obilazak muzeja „Vukovarska bolnica 1991.“
17:00 sati – polazak autobusima prema crkvi
17:30 sati – Sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile – žrtve Ovčare; crkva BDM Kraljice mučenika (Sajmište, Vukovar)
18:15 sati – polazak kućama

Pozivamo sve da nam se pridruže u ovom mimohodu kako bismo ponosno koračali Njima u čast, kako bismo pokazali da Njihovu žrtvu nikada nećemo zaboraviti, a posebice sve one, još uvijek nestale osobe, koje brojne obitelji traže i nakon dugih 25 godina. Nemojmo zaboraviti temelje stvaranja Republike Hrvatske!

Neka im je vječna slava i hvala!

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.