Ovaj vikend Škola nogometa Gospić 91, nastupila je na 9. međunarodnom nogometnom turniru Dječji nogomet u Jastrebarskom. Turnir je trajao dva dana. Prvi dan, 17. lipnja 2017.god, otputovali smo na turnir sa ekipama igrača rođenih 2007.god, trenera Zorana Mrkonjića, 2009.god. trenera Karla Tomljenovića i 2010. god. trenera Miroslava Šimunića.

Ekipa  igrača rođenih 2007.god. odigrala je turnir na principu „svatko sa svakim“. Prvu utakmicu odigrali smo sa ŠN Spalato Split i izgubili 3:1. Strijelac za nas Mateo Drašković. Drugu utakmicu odigrali smo sa NK Bregana i dobili sa 3:2, trostruki strijelac Admir Haznadar. Treću utakmicu odigrali smo sa ŠN Lav iz Velike Kladuše, bez pogodaka, 0:0. Četvrta utakmica odigrana je protiv ŠN Stijena iz Cazina našom pobjedom od 2:1, strijelci za nas Mario Jurković- Bugar i Mateo Drašković. Zadnju utakmicu koja je odlučivala o drugom mjestu izgubili smo 1:0 od Jadrana Poreč i osvojili treće mjesto na turniru. Ostaje žal, da smo mogli ostvariti i bolji plasman, ali i ovo je poticaj za daljnji rad.

Ekipa igrača rođenih 2009.god. odigrali su turnir po skupinama, pa poslije toga na ispadanje.

Prvu utakmicu odigrali smo protiv NK Zdenčina i pobijedili 4:1. Strijelci: Dario Knežević 3 zgoditka i Ivan Božić. Drugu utakmicu odigrali smo protiv NŠ Lav iz Velike Kladuše i pobijedili 2:0. Strijelci: David Miškulin i Ivan Božić. Treću utakmicu odigrali smo sa NŠ Spalato Split i izgubili sa 2:0. U četvrtfinalu, protivnik nam je bio NK Bregana gdje smo nakon obostrano dobre i zanimljive utakmice, izgubili direktnim pogotkom iz kornera u zadnjim minutama i oprostili se od borbe za medalje.

Ekipa igrača rođenih 2010.godine, svoj prvi turnir u ovom godištu započeli su utakmicom sa NK Špansko i izgubili 6:0. Drugu utakmicu odigrali smo sa NK Jaska i pobijedili sa 3:0. Strijelci za nas: Andrija Obućina, Luka Grandić i Romano Bako. Treću utakmicu u grupi odigrali smo protiv ŠN Spalato i izgubili 3:0. Spalato nam, očito ne leži. Četvrtu utakmicu u grupi odigrali smo protiv NK Naftaš iz Ivanić Grada i izgubili 2:0. I zadnju utakmicu na turniru odigrali smo sa porazom od NK Bregana sa 2:0. Na kraju smo zauzeli 5. mjesto.

Turnir je ŠN Gospić 91 nastavila i 18. lipnja 2017. godine sa ekipom igrača rođenih 2003. god. utakmicom protiv NK Dugo selo i ostvarila pobjedu od 2:0. Strijelci su bili: Semir Džemaili i Ante Špoljarić. Drugu utakmicu odigrali smo sa Dinamo Okić i pobijedili sa 6:0. Strijelci: Radošević, Serdar, Vujčić, Isaković, Butorac 2 pogotka. Treća utakmica odigrana je protiv OFK Lauš iz Banja Luke uz pobjedu naše ekipe od 2:0, golovima Dominik Quni i Kris Isaković. Četvrta utakmica u grupi odigrana je 1:1 golom Antonija Vujčiča, protiv ŠN Lav iz Velike Kladuše. Sa ovim rezultatima naša ekipa ušla je u četvrtfinale kao prvoplasirana, na utakmicu sa ekipom NK Jarun iz Zagreba. Utakmica završava 0:0 i u raspucavanju penala, naš golman Luka Brezović odvodi nas u polufinale na istog protivnika iz grupe ŠN Lav iz Velike Kladuše. Ponavlja se scenarij iz četvrtfinala i naš golman, Luka Brezović nas nakon raspucavanja penala odvodi u finale. U finalu bez raspucavanja penala, sigurna naša pobjeda od 2:0, protiv Krajišnika iz Banja Luke, golovima Antonija Vujčića.

Osim pehara i medalja za najbolju ekipu u kategoriji 2003.godišta, pojedinačne nagrade osvojili su: Luka Brezović kao najbolji golman turnira, te Ante Špoljarić kao najbolji igrač.

Nogometna škola “Gospić 91” ne miruje., već u četvrtak idemo na odigravanje prijateljskih utakmica sa NK Primorac Biograd (tri generacije igrača) u Biogradu.

Gs Press / NK Gospić 91

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.