U petak, 13. svibnja 2016. godine, Osnovna škola Klanac je po prvi put dobila status Međunarodne Eko-škole. Predstavnicima škole uručeni su certifikat i Zelena zastava.

Svečanosti u Zagrebu su  prisustvovale ravnateljica Marija Čović i koordinatorice Lidija Bregant Jelić i Jasminka Rukavina.

2015. godine u lipnju osnovna škola Klanac se prijavila za program stjecanja statusa Međunarodne Eko-škole kojoj je nacionalni koordinator Eko-škola u Republici Hrvatskoj Udruga Lijepa Naša. Koordinatorice su zajedno sa ravnateljicom, učiteljima i učenicima svojim trudom i radom ostvarile da taj projekt uspije i da škola dobije status Eko-škole.

Eko škole su program Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš FEE (Foundation for Environment Education) utemeljene 1981. godine pri Vijeću Europe. Cilj Zaklade je promicanje odgoja i obrazovanja na području zaštite okoliša i održivog razvoja.

Zadaća Eko škole je odgojiti današnje naraštaje osjetljivima na pitanja okoliša jer će upravo oni donositi odluke o razvoju društva u ovom stoljeću.

Posebna pozornost pridaje se pitanjima smanjivanja i zbrinjavanja otpada, racionalnog iskorištavanja energije i vode, te uređenju školskog okoliša.

Gs Press / O.Š. Klanac

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.