Tijekom proteklog vikenda (7. – 10. kolovoza 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je osam kaznenih djela, 14 prometnih nesreća, četiri narušavanja javnog reda i mira i jedno nedozvoljeno glisiranje.

Kriminalitet

Zbog kaznenih djela prijetnje dovršena su kriminalistička istraživanja nad:

  • 34–godišnjakom s područja Otočca koji se sumnjiči da je dana 6. kolovoza, nanošenjem zla podmetanjem požara prijetio 39– odišnjakinji s područja Otočca. Protiv njega je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Također su dovršena kriminalistička istraživanja nad:

–  52-godišnjakom s područja Otočca, koji se sumnjiči da je od ožujka 2020. godine do 14. travnja 2020. godine, te u razdoblju  od 12. do 16. srpnja 2020. godine u  šumskom predjelu kod mjesta Vrhovine, posjekao i otuđio ukupno 77 kubnih metara ogrjevnog drveta oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Vrhovinama.

Protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

  • 24-godišnjim državljaninom Francuske, koji se sumnjiči da je jučer u Novalji oštetio dvije betonske kante za smeće i prikolicu od vodenog skutera vlasništvo pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu.

Protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U petak, 7. kolovoza 2020. godine u mjestu Dabar, Grad Otočac, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću vlasništvo 71-godišnjaka iz Dabra iz koje je otuđio razna alkoholna pića.

Policija traga za počiniteljem, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, u njima je pet osoba lakše ozlijeđeno, a dogodile su se na području Senja (2) i Otočca (1).

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Otočca (3), Korenice (1), Karlobaga (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 28 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda izmjerena je u nedjelju u Gospiću (2,89 g/kg), kod 63-godišnjeg hrvatskog državljanina. Protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

Jučer, prilikom redovnog nadzora prometa policijski službenici su na dionici  autoceste A1 kod odmorišta Zir, u smjeru juga, nakon što su utvrdili da vozač osobnog vozila virovitičkih registracijskih oznaka dajući svjetlosne signale požuruje u kretanju vozilo ispred sebe, zaustavili to vozilo i utvrdili da s njim upravlja 22-godišnjak s područja Virovitice, za kojeg je utvrđeno da upravlja s tehnički neispravnim vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom B kategorije. Vozač je isključen iz prometa, a zbog prekršaja požurivanja vozila ispred sebe i upravljanja s tehnički neispravnim vozilom izdane su mu obavijesti o počinjenim prekršajima, dok će zbog prekršaja upravljanja za vrijeme zabrane protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.         

 Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanje na području Gospića i Novalje, svađom i vikom na području Senja, te vrijeđanjem moralnih osjećaja građana na području Novalje.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

Nedozvoljeno glisiranje

U petak, 7. kolovoza 2020. godine policijski službenici pomorske policije Policijske uprave ličko-senjske su u nedozvoljenom glisiranju  (unutar 300 metara od obale), zatekli 50-godišnjeg mađarskog državljanina, kojemu je zbog utvrđenog prekršaja izdan obavezni prekršajni nalog.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.