Danas je, u okviru projekta „Tesla za društveno korisno učenje“ na Veleučilištu Nikola Tesla u Gospiću, održano predavanje „U slučaju debata gurnite naša vrata“ s ciljem upoznavanja studenata i šire lokalne zajednice sa važnosti komunikacije, vještinama komunikacije i retorike.

Sami početak predavanja obilježio je pozdrav Voditeljice projekta, Martine Jurković, bacc.ing.traff. koja je prigodno pozdravila sve prisutne ispred LAG-a LIKA i ispred Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću kao partnera u projektu, nakon čega je održala predavanje kako bi prisutne upoznala s tematikom, ciljem i aktivnostima projekta.

Nakon pozdrava i uvodnog predavanja o projektu gostujući predavači održali su predavanja u trajanju od četiri nastavna sata tijekom kojih su upoznali studente s vještinama komunikacije, retorikom i načinima svladavanja treme.

Prvi nastavni sat održala je dr.sc. Neda Fleur Janovski koja je prisutne upoznala sa značenjem verbalne i neverbalne komunikacije kao i vještinama komunikacije koje je slikovito prikazala primjerima.
Zatim je uslijedilo predavanje Mihaela Maligeca s Govorničke akademije Demosten na temu Retorike, značenjem termina retorika i primjerima retorike.
Predavanje je završeno primjerima rješenja za tremu bez napornog traženja izlaza pod nazivom „U slučaju treme razbij staklo“.

Projekt „Tesla za društveno korisno učenje“ financira se iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. a provodi u partnerstvu LAG-a LIKA, Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću i HGSS-a, Stanice Gospić. Ukupna vrijednost projekta je 863.355,60 kn, od čega bespovratna sredstva iznose 698.684,29 kn.

LAG LIKA

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.