Imamo 49 novih slučajeva, kazao je Beroš. Prmeinula je još jedna osoba, to je četvrta žrtva od početka epidemije.

U SVIJETU je dosad zabilježeno gotovo 600.000 slučajeva koronavirusa te više od 27.000 smrtnih slučajeva.

U Italiji je od koronavirusa preminulo 9134 ljudi. U posljednja 24 sata preminulo je 969 osoba, a zabilježeno je 5909 novih slučajeva. To je najveći broj preminulih osoba u jednom danu.

SAD je dosad zabilježio preko 100.000 oboljelih.

Samo u posljednja 24 sata potvrđeno je 14.602 slučaja. Treba napomenuti da nisu još sve savezne države prijavile nove slučajeve.

Prema dostupnim podacima, u SAD-u je do sada preminulo 1536 ljudi. 241 osoba preminula je u posljednja 24 sata.

Imamo 49 novih slučajeva, kazao je Beroš. Preminula je još jedna osoba, to je četvrta žrtva od početka epidemije.

“Testirali smo 4938 bolesnika. Nažalost, preminulih je četvero. Noćas je preminula jedna bolesnica u Puli. Na respiratoru je 19 bolesnika, a otpuštenih i oporavljenih je 45″, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

“Želimo zahvaliti svima koji se ponašaju prikladno u samoizolaciji i svima onima koji se pridržavaju mjera”, kazao je Beroš.

Krunoslav Capak komentirao je onečišćenje zraka jučer u Zagrebu. “Radi se o lebdećim česticama, to su sitne čestice prašine koje ulaze u pluća i mogu ući i u krvotok. One oštećuju i izazivaju akutne, kronične respiratorne probleme. Nakon velike studije WHO-a dokazano je da uzrokuju kardiovaskularno oštećenje. Ovo onečišćenje nema veze s Hrvatskom, nije došlo iz Hrvatske, ono je došlo kod nas i širi se dalje na zapad. Jučerašnja situacija bila je kritična, danas je bolja. Ne preporučujem nikome da ide van dok te čestice ne budu odnesene dalje na zapad”, kazao je.

Ministar Božinović kazao je da je poduzet cijeli niz mjera kako bi se zaštitili ljudi.

“Donijeli smo mjere o otvaranju specijaliziranih trgovina na tržnicama. Ne razmišljamo o novim mjerama”, kazao je Božinović. “Ukoliko budemo uspješni i dosljedni u provedbi svih mjera, lakše ćemo se nositi sa situacijom”, dodao je.

Gs Press / index.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.