Tijekom proteklog vikenda (2. – 5. listopada 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, osam prometnih nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira i tri dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava.

 Kriminalitet

Nepoznati počinitelj je u siječnju 2020. godine u šumskom području Vrhovina posjekao i otuđio 35 stabala bukve i graba, a u vremenu od 24. kolovoza do 18. rujna 2020. godine je u šumskom predjelu Brinja nepoznati počinitelj posjekao i otuđio 6 stabala jele.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3), Korenice (3), Gospića (1) i Karlobaga (1).

 Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 33 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak 2. listopada u Šalamuniću, kod 48-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.80 g/kg).

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Otočca, te svađom i vikom na području Karlobaga.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu.

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava

 U subotu, 3. listopada u vremenu od 9 do 12 sati na Trgu Svetog Jurja u Korenici  policijski službenici Postaje granične policije Korenica i policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske proveli su aktivnost u sklopu preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“, odnosno postavili su info punkt gdje su građani mogli dobiti sve informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja i imali su priliku vidjeti i razgledati školska minsko-eksplozivna sredstva.

Tom prilikom 3 osobe su policijskim službenicima izrazile želju za dragovoljnom predajom minsko-eksplozivnih sredstava, te je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske ukupno izuzeo i pohranio u skladište do uništenja 325 komada raznog streljiva, 24,2 kg raznog eksploziva i dva spremnika za automatsku pušku.

Skrećemo pozornost građanima da oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

 Gs Press /  Policijska uprava ličko-senjska              

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.