Tijekom proteklog produženog vikenda (3.-7. siječnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je sedam prometnih nesreća i jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

 Kriminalitet

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Senja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe i nad 35-godišnjakom iz Senja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prikrivanja.

43-godišnjak se sumnjiči da je 31. prosinca 2019. godine u Senju provalio u  obiteljsku kuću iz koje je otuđio novac, nakit i kameru u vlasništvu 42-godišnjaka i 41-godišnjakinje iz Senja, te je potom 5. siječnja 2020. godine pokušao prodati ukradeni nakit u poslovnici za otkup zlata u Zagrebu, koristeći pritom osobnu iskaznicu 35-godišnjaka iz Senja koji je znao da će se 43-godišnjak koristiti njegovom osobnom iskaznicom kod prodaje ukradenog nakita.

Oni su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu je dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Promet

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se u nedjelju u 23.40 sati u mjestu Varoš, Općina Perušić, kada je 43-godišnjak iz Donjeg Kosinja upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola (2.42 g/kg) izgubio nadzor nad upravljačem automobila i sletio ulijevo s kolnika. Protiv njega je nadležnom sudu podnesen optužni prijedlog.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (4), Gospića (1) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 54 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola.

Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava

Jučer je građanin prilikom šetnje u Budaku, Grad Gospić, na otvorenom prostoru  pronašao tri ručne bombe i 10 komada streljiva call. 7,9 mm, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.            

Skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.

Pridružite nam se u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer i izbace iz svojih domova ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno, te da svima osiguraju sigurniju i sretniju budućnost.

 Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.