1. Božićni turnir u mini rukometu Opatija

U sportskoj dvorani Marino Cvetković 16. prosinca održan je 23. Božićni turnir u mini rukometu. Turnir se održava u organizaciji RK Liburnija Opatija te pod pokroviteljstvom Grada Opatije bez prekida već 23 godine i spada među najstarije ovakve turnire na ovim prostorima. Na turniru je nastupilo 13 ekipa djevojčica i 19 ekipa dječaka iz Gospića, Rijeke, Viškova, Omišlja, Buja, Malog Lošinja, Crikvenice, Matulja i Opatije koje su se natjecale u kategorijama 2007., 2008. i 2009. godišta.

Najboljim ekipama i pojedincima dodijeljene su medalje i pehari, koje im je uručio tajnik Sportskog saveza grada Opatije Branko Močibob.

U kategoriji dječaka 2007. godišta prvo mjesto zauzela je ekipa Gospića, drugi je bio Zamet 1, treći Omišalj, četvrti Zamet 2 i peta ekipa Pećina. U najbolju petorku turnira izabrani su Vedran Hičimović iz Gospića koji je bio i najbolji igrač, zatim najbolji vratar Ivan Ivaniš iz ekipe Zamet 1, Karlo Kosović iz Gospića, Dario Vlah iz Zameta 1 i Marko Troha iz Omišlja.

U kategoriji dječaka 2008. godišta prvo mjesto osvojila je momčad Matulja, drugi su bili rukometaši iz Gospića, treća ekipa Buja, a slijede Zamet, Kozala, Viškovo, Opatija i Pećine. U najbolju petorku izabrani su najbolji igrač Karlo Matulja iz Matulji, najbolji vratar Andrej Dukarić iz Gospića, Diego Martinović iz Matulja, Josip Dizdar iz Gospića te Erik Šukulina iz ekipe Buja.

U kategoriji dječaka 2009. godišta prvo mjesto osvojila je momčad Gospića 1, druga je bila ekipa Buja, a treći mali rukometaši iz MRK Kozala. Slijede Gospić 2, Viškovo i Gospić 3. Najbolju petorku čine najbolji igrač Diego Saina iz Buja, najbolji vratar Filip Jurković iz Gospića 1, Vito Maras iz Gospića 1, Oliver Vižitin iz Buja i Vid Horvat iz MRK Kozala.

U kategoriji djevojčica 2007. godišta prve su bile rukometašice Malog Lošinja, druga je bila ekipa domaćina Opatije 1, treće djevojčice Zameta, a četvrte Opatija 2. U najbolju petorku turnira ušle su najbolja igračica Nika Lenac iz Opatije 1, najbolja vratarka Erona Gaši iz Malog Lošinja, Jelena Todorić iz Malog Lošinja, Karin Brubnjak iz Liburnija Opatije te Tara Cvijić iz Zameta.

U kategoriji djevojčica 2008. godišta prvo mjesto osvojila je ekipa Malog Lošinja, druga je bila Opatija 1, treće rukometašice Zameta, a slijede PŠR Crikvenica, Matulji i Liburnija Opatija 2. U najbolju petorku turnira izabrane su najbolja igračica Antea Rossman iz Opatije, najbolja vratarka Zora Goleš iz Malog Lošinja, Noemi Gadža iz Malog Lošinja, Vanna Zdrinšćak iz Liburnija Opatije i Ema Nižić iz ekipe Zameta.

Kod djevojčica 2009. godišta prva je bila ekipa Liburnije Opatija, druge su bile rukometašice PŠR Crikvenica, a treće djevojčice iz Gospića. U najbolju petorku izabrane su najbolja igračica Tara Manestar iz PŠR, najbolja vratarka Rea Janković iz Opatije, Ema Rubinić iz Opatije, Martina Varga iz PŠR te Paulina Franjić iz Gospića.

Gs Press / RK Liburnija Opatija / foto:Daniel Kurti

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.