Ministarstvo kulture Republike Hrvatske nastavilo je dobru suradnju sa gradom Gospićem dodjelom 200 tisuća kuna Gradskoj knjižnici u svrhu nabave knjiga i audio-vizualnih materijala.

Ravnatelj ove ustanove, prof. Milan Šarić, pojasnio je neke detalje.

Samostalna narodna knjižnica Gospić obavlja funkciju nabave, obrade i prezentacije knjižne i neknjižne građe. No, knjižnica prije svega predstavlja kulturno, informacijsko i obrazovno te mjesto druženja svih zaljubljenika u pisanu riječ i time je jedna od vodećih kulturnih ustanova u našem gradu. Cilj nam je omogućiti građanima pristup informacijama i ostalim kulturnim sadržajima i time obogatiti društveni život zajednice. Posebna mi je čast biti na čelu ustanove koja u novouređenom prostoru predstavlja reprenzetativni primjer moderne knjižnice.
Samostalna narodna knjižnica Gospić je bogato opremljena informatičkom opremom koja omogućuje pristup internetu svim zainteresiranim korisnicima bilo da trajno borave u gradu ili su u prolazu i na taj način obogaćuje i turističku ponudu grada.
Gospić je grad brojne učeničke i studentske populacije. U tom smislu razvijamo srijedom kreativnu radionicu za učenike osnovne škole, a trudimo se u sklopu nabavne politike i osigurati što više stručne literature za studente Visoke učiteljske škole i Veleučilišta „Nikola Tesla“. Knjižnica posjeduje 60000 jedinica knjižnih naslova kao i 4000 jedinica audio vizualne građe tj. glazbenih i filmskih naslova prateći glazbene trendove i filmske novitete..
Posebno se ponosimo našom zavičajnom zbirkom koju periodično nadopunjujemo u suradnji sa antikvarijatima gdje nabavljamo građu vezanu uz Liku i grad Gospić.
Na kraju zahvaljujem sadašnjim i budućim korisnicima i nadam se da će knjižnica nastaviti kao i do sada biti mjesto druženja gdje će ljubitelji knjige pronaći potrebne sadržaje za sebe, istaknuo je Šarić.

Samostalna narodna knjižnica Gospić jedna je od najmoderniji u RH sa 1.200 aktivnih članova. Knjižnica posjeduje i osam računala na raspolaganju korisnicima, posuđuje dječje igračke (Igroteka), nabavlja filmove, cd-e, elektroničku građu, knjige za djecu, stručnu literaturu, zavičajne zbirke, a u planu je i uvođenje književnih večeri.

Gs Press

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.