U Gospiću je Lokalna akcijska grupa Lika održala danas drugi po redu Sajam udruga u okviru projekta „Tesla za društveno korisno učenje“.  U holu Kulturno informativnog centra Gospić nazočnima se obratila Martina Jurković, stručna suradnica LAG-a Lika za pripremu i provedbu projekata.

-Ovo je prigoda da bi mnoge udruge, društva i škole s ovoga područja pokazale djelić svojih vještina i rezultata rada i s time upoznale širu zajednicu. Današnji sajam udruga dio je nacionalne manifestacije „Dani otvorenih vrata udruga 2019.“ Na ovoj priredbi ćemo vidjeti 14 udruga i jedan KUD s šireg područja Otočca, Ličkog Osika i Gospića, rekla je Martina Jurković.

Osim jačanja prepoznatljivosti rada udruga nastoji se potaknuti aktivnije uključivanje građana u razvoj i oblikovanje zajednice. Tijekom Sajma  posjetitelji su razgovarali sa predstavnicima udruga na njihovim informativnim štandovima, sudjelovali u programima rada udruga, na predavanjima, za najmlađe su priređene radionice s animacijama, a svi su se sudionici Sajma pogostili autohtonim ličkim delicijama.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.