U protekla 24 sata imamo novih 180 slučajeva zaraze korona virusom, objavio je Stožer civilne zaštite. Dosad je u Hrvatskoj najviše zaraženih u razmaku od jednog dana bilo 11. srpnja (140).

U protekla 24 sata zabilježeno je 180 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 811.

Među njima je 115 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata.

Jedna osoba je preminula.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 6050 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 161 preminula, a 5078 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 2752 osobe.

Do danas su ukupno testirane 133 493 osobe, od toga 1201 u posljednja 24 sata.

Ovo su izvješća lokalnih stožera: Najviše novih slučajeva u Gradu Zagrebu i Splitsko-dalmatinskoj

Grad Zagreb – 41 novi

U Zagrebu je 41 novooboljeli, od toga su 11 kontakti ranije oboljelih, a za 24 novooboljela je vjerojatno izvor zaraze na godišnjem odmoru.

Za četiri osobe je nepoznata anamneza, a dvoje je u obradi.

Splitsko-dalmatinska – 39 novih (+2 iz drugih županija), umrla jedna žena

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je 37 novooboljelih s prebivalištem u toj županiji, dvoje stranaca i dvoje osoba iz drugih županija.

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 378 obrađenih testova danas je 37 novooboljelih osoba pozitivno na covid-infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije i to iz Splita 18, Solina 1, Okruga 1, Trogira 1, Lokvičića 1, Imotskog 2, Prološca 1, Ciste Provo 1, Kaštela 5, Sinja 1, Otoka 1, Lećevice 1, Bola 1, Starog Grada 1 i Makarske 1.

Uz 37 novooboljelih osoba pozitivnih na covid-infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije još su dvije osobe iz drugih županija pozitivne na covid-infekciju i to 1 osoba iz Zagrebačke županije i jedna osoba iz grada Zagreba, kao i dvoje stranih državljana (jedna osoba iz Ujedinjenog Kraljevstva i jedna osoba iz Njemačke). Svi novooboljeli iz drugih županija kao i dvoje stranih državljana testirani su u Splitu. Od 37 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 11 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Prema izvješću KBC-a Split preminula je starija ženska osoba stara 81 godinu, koja je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na covid-infekciju. 628 osoba nalazi se u samoizolaciji. 16 covid pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se 1 osoba nalazi na respiratoru.

Osječko-baranjska – 12 novih

Od ukupno 173 uzorka testirana u zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije 12 je bilo pozitivno na koronavirus. Deset novooboljelih osoba je iz Osijeka, jedna iz Našica i jedna iz Popovca.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek stanje je kao i prethodnog dana; hospitalizirano je 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa od kojih su tri na respiratoru.

Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 12 novih kontakata oboljelih pa su trenutno u samoizolaciji ukupno 173 osobe.

Vukovarsko-srijemska – 9 novih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 9 novih pozitivnih osoba na covid-19 (6 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Vukovara, 1 osoba iz Cerne i 1 osoba iz Otoka), a nema preminulih.

Zadarska – 8 novih

Na području Zadarske županije 8 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o mladim osobama rođenim između 1986. – 2001. godine kojima su utvrđeni kontakti i kretanja, a slučajevi nisu međusobno povezni.

Neki od novozaraženih su se najvjerojatnije zarazili tijekom noćnih izlazaka u većim skupinama ljudi, neki su već bili u samoizolaciji te su razvili blage simptome, a neki su bili u kontaktu sa zaraženim osobama.

Jedna novozaražena osoba mlađi je muškarac dvojnog državljanstva (Bosne i Hercegovine te Švicarske) koji će do ozdravljenja boraviti u organiziranom smještaju na području grada Zadra. Njegovi kontakti su obrađeni i stavljeni u samoizolaciju.

Zagrebačka – 6 novih

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do četvrtka, 13. 8. 2020. do 11:00 sati, evidentirano je 278 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o šest osoba više, a pet osoba je izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 43 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 224 osobe, a 11 ih je preminulo.

“Napominjemo kako se podaci koje svakodnevno objavljujemo u isto vrijeme odnose na podatke zaprimljene od strane županijskog Zavoda do 11 sati, dok Nacionalni stožer objavljuje podatke dobivene do 14 sati. Iz toga proizlazi razlika u brojevima”, priopćili su iz stožera Zagrebačke županije.

Karlovačka – 5 novih

Tijekom jučerašnjeg dana, u Karlovačkoj županiji je testirano 80 osoba (1 u Ogulinu). U posljednja 24 sata registrirano je pet (5) novih slučajeva oboljenja od covid-19.

Riječ je o tri mlađe muške osobe i jednoj ženskoj osobi starije životne dobi s područja Karlovca te jednom stranom državljaninu koji je bio u tranzitu kroz Karlovac. Epidemiološka obrada je u tijeku. Za jednu mlađu mušku osobu je utvrđeno da je za vrijeme inkubacije boravila u Vodicama, dok se za ostale osobe utvrđuje izvor zaraze.

Što se tiče spomenutog stranog državljanina, on se neće voditi kao oboljeli s područja Karlovačke županije s obzirom na to da je na ovom području bio samo u tranzitu. Tako da s današnjim danom u Karlovačkoj županiji imamo 111 oboljelih osoba.

Tijekom dana očekuje se otpuštanje jedne osobe s hospitalizacije iz OB Karlovac. U samoizolaciji se s današnjim danom nalazi 80 osoba.

Međimurska – 5 novih

U Međimurskoj županiji u posljednjih 24 sata zabilježeno je pet novih slučajeva oboljelih od virusa covid-19.

Od toga, jedna oboljela osoba boravila je na ljetovanju u Vodicama koje je prema jučerašnjem izvješću nacionalnog Stožera civilne zaštite evidentirano kao novo žarište, a tri osobe bliski su kontakti spomenute osobe. Peta pozitivna osoba nije bila u kontaktu s prethodno spomenutim slučajevima te nije povezana s Međimurskom županijom, već samo ima prebivalište u Međimurskoj županiji, a boravište u drugoj županiji. Do sada je ukupno uzeto 2450 uzoraka.

Brodsko-posavska – 4 nova

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirana su četiri (4) nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom iznosi sto devedeset i šest (196), dok je broj aktivnih slučajeva trideset i dva (32). Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je stotinu i dvanaest (112).

Šibensko-kninska – 3 nova (+ 1 iz druge županije)

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije tri osobe oboljele su od zarazne bolesti covid-19, sve osobe mlađe životne dobi, te jedna osoba s prebivalištem u drugoj županiji.

Ženska osoba s prebivalištem u Šibeniku, kontakt oboljele osobe; muška osoba s prebivalištem u Šibeniku čija je epidemiološka obrada u tijeku, te muška osoba koja boravi u Bilicama, a došla je iz Njemačke, čija je epidemiološka obrada u tijeku. Također, oboljela je i muška osoba srednje životne dobi koja trenutno boravi u Šibensko-kninskoj županiji, a čije prebivalište je u drugoj županiji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 82 osobe: 79 osoba su kontakti oboljelih; 3 osobe su se javile nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije nema na liječenju pacijenata oboljelih od bolesti covid-19.

U posljednja  24 sata uzorkovano je 7 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 35 aktivnih slučajeva oboljenja od covid-19 infekcije

Varaždinska – 3 nova

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Sve tri osobe su bliski obiteljski kontakti prethodno zaražene osobe, srednje životne dobi i bez simptoma pa će se liječiti kod kuće.

U Varaždinskoj županiji sada je 16 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega su 3 osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a 13 ih je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa u Varaždinskoj županiji registrirano je 77 slučajeva zaraze, a 13 osoba se statistički dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta. Pod mjerom samoizolacije i aktivnim zdravstvenim nadzorom trenutno je 27 osoba.

Dubrovačka – 3 nova

U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji su u pos­ljednja 24 sata zabilježena tri nova slučaja zaraze covid-19 infekcijom. Radi se o jednoj mlađoj ženskoj osobi iz Ploča, jednoj ženskoj osobi srednjih godina iz Metkovića i jednoj mlađoj muškoj osobi iz Metkovića.

S današnjim danom izliječene su dvije osobe, strani državljani.

Od početka pandemije analizirana su ukupno 7082 uzorka. U OB Dubrovnik je hospitalizirana jedna osoba pozitivna na covid­-19.

U samoizolaciji je ukupno 276 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 50 kršenja mjere samoizolacije.

Krapinsko-zagorska – 1 novi

U protekla 24 sata evidentirana je 1 novozaražena osoba (Gornja Stubica) s područja Krapinsko-zagorske županije. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom s područja Krapinsko-zagorske županije je 7.

U protekla 24 sata pristigli su rezultati 39 nalaza, od kojih 38 negativnih i 1 pozitivan. Još uvijek se čekaju rezultati 2 uzeta uzorka.

Istra – 1 novi, djelatnik vrtića u Puli

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 144 uzorka briseva na covid-19, od kojih je 1 pozitivan. Osoba je djelatnik predškolske ustanove u Puli. U tijeku je epidemiološka obrada, provođenje protuepidemijskih mjera,
određivanje kontakata i mjera samoizolacije, kao i dekontaminacija prostora.

Izliječene su 2 osobe. Trenutno su 22 aktivne covid-19 pozitivne osobe.

U mjerama samoizolacije nalazi se 105 osoba.

Sisačko-moslavačka – 1 novi

Sisačko-moslavačka županija ima jednu novooboljelu osobu. Osoba je s područja grada Popovače, objavio je lokalni stožer.

Stanje po županijama
(na popisu su županije koje su danas objavile nove podatke)

 • Virovitičko-podravska – 0 novih
 • Požeško-slavonska – 0 novih
 • Sisačko-moslavačka – 1 novi
 • Istarska – 1 novi
 • Osječko-baranjska – 12 novih
 • Primorsko-goranska – 2 nova
 • Vukovarsko-srijemska – 9 novih
 • Ličko-senjska – 0 novih
 • Splitsko-dalmatinska – 39 (+2 iz drugih žup.) novih, 1 preminuli
 • Zadarska – 8 novih
 • Grad Zagreb – 41 novi
 • Brodsko-posavska – 4 nova
 • Zagrebačka – 6 novih
 • Šibensko-kninska – 3 nova (+ 1 iz druge žup.)
 • Međimurska – 5 novih
 • Krapinsko-zagorska – 1 novi
 • Varaždinska – 3 nova
 • Koprivničko-križevačka – 0 novih
 • Karlovačka – 5 novih
 • Dubrovačka – 3 nova
 • Bjelovarsko-bilogorska – 0 novih

Gs Press / index.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here