S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedanaest (11) je novooboljelih osoba od COVID-19.

5 oboljelih osoba je s područja grada Gospića, 4 oboljele osobe su s područja grada Otočca, te po jedna oboljela osoba iz Općine Preušić i Općine Plitvička jezera. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno je oboljela 141 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 44 aktivna slučaja, 95 osoba je izliječeno te dvije osobe preminule.
Trenutno aktivni slučaji po gradovima i općinama:
1. Otočac – 21
2. Gospić – 12
3. Plitvička jezera – 3
4. Perušić – 3
5. Senj -2
6. Brinje – 2
7. Vrhovine – 1
U protekla 24 h testirane su 74 osobe.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 279 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije  utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Gospića

Dana 18. rujna  2020. godine u Kulturno informativnom centru Gospić održana je redovna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Gospića.

O trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području Grada Gospića telefonskim putem izvijestio nas je epidemiolog dr. Ivan Stanić te naveo da je trenutno 9 oboljelih osoba od virusa COVID-19. Zadnjih nekoliko dana tendencija je rasta oboljelih te se ista očekuje i u narednim danima. Pojavilo se i nekoliko manjih žarišta na području Grada Gospića. S obzirom na navedeno epidemiološka situacija na području Grada Gospića ocjenjuje se kao nepovoljna.

Ad 3.) Zbog nepovoljne epidemiološke situacije na području Grada Gospića Stožer ne izdaje Suglasnost Gimnaziji Gospić o neobveznom nošenju maski za vrijeme boravka u školi.

Ad 4.) Zbog nepovoljne epidemiološke situacije na području Grada Gospića Stožer nalaže ravnateljima osnovnih škola na području Grada Gospića da se strogo pridržavaju svih preporuka i uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja i HZZJZ vezanih uz korištenje sportskih dvorana za van nastavne aktivnosti.

Ad 5.)   Zbog nepovoljne epidemiološke situacije na području Grada Gospića Stožer predlaže donošenje nužnih epidemioloških mjera:

  • Na vjenčanjima i svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba,
  • Na ostalim privatnim svečanostima i proslavama može biti prisutno najviše 20 osoba,
  • Na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, bez održavanja karmina, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

Ad 6.)   S obzirom na tendenciju rasta oboljelih na području Grada Gospića Stožer nije posebno raspravljao o održavanju manifestacije Jesen u Lici, već će zaključak o održavanju iste donijeti na idućoj sjednici koja će se održati u petak 25.09.2020. uz prethodno mišljenje epidemiologa i izvješće organizatora o uvjetima i načinu organizacije manifestacije.

Ad 7.)  Pod točkom razno, članovi stožera zaključuju da ZZJZ LSŽ svakog dana dostavi izvješće o broju oboljelih na području Grada Gospića na e-mail stozer.civilne.zastite@gospic.hr

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.