Meteorolozi upozoravaju na opasnost od izrazito visokih temperatura i UV indeksa. Nastavlja se sušno razdoblje, a zbog ovakvih vremenskih uvjeta veća je i opasnost od širenja požara.

Bit će sunčano i vruće, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, podno Velebita na udare i jaka, a od sredine dana jugozapadni i zapadni vjetar. Najviša temperatura uglavnom između 31 i 36 stupnjeva Celzijusovih.

Od sutra novi toplinski val

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na novi toplinski val u cijeloj zemlji od četvrtka, a prema prognozama trebao bi trajati od 21. do 24. srpnja, uz temperature do 40 Celzijevih stupnjeva.

24sata

Meteorolozi upozoravaju kako toplinski val dodatno produljuje sušno razdoblje te kako treba biti racionalan u potrošnji vode, dok visoke temperature u kombinaciji sa suhom zemljom pogoduju širenju požara na otvorenim prostorima.

Noći će ovih dana uz more biti izrazito tople, a temperatura mora na mjestima će se penjati i do 27 stupnjeva Celzijevih, prognozira Tanja Renko.

Drugi ovogodišnji toplinski val potrajat će do kraja vikenda, a na Jadranu će moguće trajati i dulje.

24sata

Srijeda vruća i suha

Gorski krajevi u srijedu će još biti pošteđeni velikih vrućina, tamo će se temperatura penjati do 30 stupnjeva.

Na sjeveru Jadrana temperature će se danas penjati i do 35 stupnjeva. U Dalmaciji će nakon jutarnjeg burina zapuhati umjeren vjetar s mora, a preporuča se izbjegavati izlaganje suncu zbog izrazito visokog UV indeksa.

Vruće će biti i na krajnjem jugu, a u dolini Neretve temeperatura se penje i do 36 stupnjeva.

Mogućnost lokalnih pljuskova dolazi tek u subotu poslijepodne i navečer i to samo u središnjoj Hrvatskoj, dok u ostatku zemlje nastavljaju velike vrućine.

Gs Press / 24sata.hr